Annons

9 smarta sätt att använda säkerhetsnålar

Säkerhetsnålar är superbra att ha hemma – de små silvriga uppfinningarna kan verkligen rädda dagen när en söm gått upp eller en fålla börjat släppa taget. Men de är bra till så mycket mer – här är 9 saker du kan använda dem till! 

Mejla
Dela (0)
Pinna

 säkerhetsnålar

 

1. Få bort statisk elektricitet

Det är superjobbigt när kläderna har statisk elektricitet och man får små stötar så fort man tar i något. Fäst en säkerhetsnål i plagget så sätter metallen stopp för problemet.

Annons

2. Få bort vitlöksrester i pressen

Vitlökspressar är supersmarta, men när vi använder dem blir det alltid rester kvar i hålen. Ta fram en säkerhetsnål, böj upp den och använd spetsen till att peta ut resterna.

3. Om olyckan är framme…

Säkerhetsnålar är närmast obligatoriska i första hjälpen-lådan. Förutom att du kan använda dem till att fästa bandage så är de perfekta att få ut stickor i fingrarna, kom bara ihåg att sterilisera nålen först!

4. Hjälper dig att hålla mörkt i sovrummet

Letar sig ljus in mellan dina gardiner, trots att du drar för dem på natten? Använd en säkerhetsnål för att försäkra dig om att glipan verkligen är stängd.

5. Fixar luvtröjan

Vi har alla varit med om det; snöret i luvtröjan eller nederst på jackan hittar på något sätt sin väg ut när du tvättar plagget. Haka en säkerhetsnål i den ena änden av snöret och trä igenom håligheten i plagget. Säkerhetsnålen gör det möjligt för dig att känna dig fram hela vägen – utan att sticka fingrarna!

6.  Dra upp blixtlåset på klänningen

Svårt att nå blixtlåset i ryggen på klänningen? Dra lite tandtråd eller ett annat långt tunt snöre genom den lilla öglan ytterst på säkerhetsnålen och fäst den sedan genom blixtlåset. Istället för att kämpa med att försöka få tag på låset drar du helt enkelt upp snöret och knäpper klänningen utan problem.

7. Gör din handväska lite mer inbrottssäker

Ska du på konsert eller något annat arrangemang med mycket folk? Fäst handväskans blixtlås med en säkerhetsnål och lås fast den i tyget. Detta gör det betydligt svårare för ficktjuven att smyga ner fingrarna i din väska.

8. Slipp udda par strumpor

Fäst ihop strumporna innan du slänger dem i tvättkorgen varje dag. Säkerhetsnålen håller ihop paret både under tvätt och torktumling och gör det betydligt enklare för dig att sortera tvätten tillbaka i sina lådor.

9. Förhindrar att armskydden ramlar av

Har du en soffa eller fåtölj med armskydd vet du hur enkelt det är att de glider av eller hamnar på sniskan… Fäst dem med en säkerhetsnål på ett diskret ställe så är problemet ur världen.

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

7 saker du inte visste att du kunde använda smörgåspapper till 

smörgåspapper

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...