Annons

8 smarta sätt att använda bomullstussar

De är bra till så mycket mer än att ta bort nagellack!

Mejla
Dela (80)
Pinna

bomullstussar

Om du är som de flesta har du säkert MÄNGDER bomullstussar hemma i badrummet. De är billiga och vi köper gärna på oss rejäla lager trots att vi, handen på hjärtat, inte använder dem till speciellt mycket annat än att ta bort nagellack.

Annons

Men nu är det slut på det onödiga samlandet och slöseriet, här är 9 ställen i ditt hem där du kan använda bomullstussarna.

8 oväntade sätt att använda bomullstussar

1. Få badrummet att lukta bättre
Droppa lite doftolja med din favoritlukt på några bomullstussar och lägg i en liten skål som du placerar på ett smart ställe. De sprider härlig doft i badrummet.

2. Få bort bläckfläckar från kläder
Dränk en bomullstuss i handsprit och dutta på den envisa fläcken innan du stoppar den i tvättmaskinen.

3. Få bort envisa vattenfläckar
Du som har handtag av krom på dörrar eller vid vasken hemma känner säkert igen att de kan bli lite prickiga, även om du håller dem rena. Lösningen är enkel: dränk bomullstussar i en blandning av vinäger och vatten och placera på fläckarna några minuter. Därefter kan du torka av som vanligt med vatten och vips så är de fula fläckarna borta.

4. Bli av med svidande solbränna
Bränt dig i solen? Doppa en bomullstuss i lite vinäger och bakpulver och dutta försiktigt på det drabbade området, det kan ge lindring.

5. Få bort tuschfläckar från huden
Har du också barn eller barnbarn som blir lite väl exalterade när tuschpennorna kommer fram? Testa att doppa en bomullstuss i lite mjölk och tvätta bort fläckar från kladdiga fingrar och armar på ett skonsamt sätt.

6. Bli av med småkryp på uteplatsen
Slipp myrorna genom att blöta en bomullstuss med vatten, socker och borax (finns i färghandeln) och lägg på ett litet fat. Blandningen drar till sig och dödar myrorna. Se bara till att andra djur håller sig borta från blandningen!

7. Skydda trädgården från kaniner
Doppa några bomullstussar i vinäger och placera ut runt dina blommor. Det håller förhoppningsvis de tugglada kaninerna på avstånd.

8. Desinficera vinklar och vrår
Det finns ställen där det kan vara riktigt svårt att komma till, eller saker som är svåra att rengöra, som till exempel fjärrkontroller. En bomullstuss som du blött med handsprit tar snabbt bort smuts och bakterier. Var bara uppmärksam så du vrider ur den ordentligt!

 

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

7 saker du inte visste att du kunde använda bakplåtspapper till

smörgåspapper

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...