Annons

80-talsfenomen vi minns – med fasa och glädje!

Minns ni 80-talsstjärnan Rick Astley – killen med babyface och basröst, som 1987 fick en dunderhit med låten Never Gonna Give You Up? Nu är han tillbaka med en ny singel , den första på tio år. Ricks comeback fick redaktionen att bli nostalgisk – här är några 80-talsfenomen vi minns med både fasa och glädje!

Mejla
Dela (70)
Pinna

frisyr

Frisyrerna

Tupering och mängder av spray och gelé var vad som gällde för att få till rätta stuket på håret. Stort och högt skulle det vara! Permanentat rufs med en scarf som hårband eller en svepande synthlugg kammade också hem poäng hos de trendmedvetna.

Annons

 

Spetshandskar och massor av armband

Madonna var stilikon och gick i spetsen för denna, ganska kortvariga, modetrend.

Gilla Allers på Facebook

 

Jazzdans och benvärmare

Inspirerade av tv-serien Fame krängde vi på oss benvärmare, allt för att svettas så mycket som möjligt, och började dansa, gärna jazzdans! ”Right here is where you start paying…in sweat!”

 

Midjekorta kavajer

Gärna med axelvaddar, ju bredare desto bättre! Lena Ph får extra pluspoäng för kombinationen med det permanentade håret, här i Melodifestivalen 1987…

 

Yuppien

När ärke-yuppien Gordon Gekko drog omkring i dyr kostym med ”nallen” klistrad vid örat i filmen Wall Street från 1987, såg han till att yuppien verkligen gjorde sitt intåg i folks medvetande. Beundrad av vissa, avskydd av många.

 

Såporna

På 80-talet fick tv-såpan sitt stora genombrott i Sverige. J.R. i Dallas, Angela Channing i Falcon Crest, Alexis i Dynastin – vi kunde bara inte få nog av onda intrigmakare.

 

Italodisco

Vem minns inte ”hostlåten” med Scotch eller Dolce Vita med Ryan Paris? På 80-talet kom den roligaste dansmusiken från Italien!

 

neonfarger

Neonfärgerna

Chockrosa, neongrönt, neongult och kornblått. Allt var lite mer färgglatt på 80-talet.

 

 

hawaiipizza

Hawaiipizzan

Något av det mest exotiska vi kunde tänka oss var växten ananas, ögruppen Hawaii och den roliga maträtten pizza. Varför inte kombinera dem?

 

Movieboxen

När man ville ha en helkväll med sina kompisar var det moviebox som gällde. Man gick helt enkelt till närmaste videobutik och lånade hem en videobandspelare och några filmer, köpte varsin Black Orange och gick hem och skrattade åt Bud Spencer och Terence Hill.

 

Bonus: Rick Astleys nya video

80-talet gör comeback!

Text: Redaktionen
Bild: Shutterstock och Youtube

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...