Annons

Annons

8 saker som gör dig helt unik

Visst är varje människa unik på sitt sätt, men några delar av din kropp är du faktiskt helt ensam om i hela världen!

Mejla
Dela (39)
Pinna

60 åringarna mår bättre

Ditt fingeravtryck
Det är inte för inte som vi ser polisen damma efter fingeravtryck i deckare på teve – fingeravtrycken är helt unika för varje person.

Ditt dna
Dna har varit föremål för mycket forskning de senaste decennierna och visst är det spännande; ditt dna kan säga rysligt mycket om dig – och ingen människa har två identiska uppsättningar.

Annons

Dina ögons iris
Även om du har gröna, bruna eller kanske blåa ögon så är ögonens iris inte identisk med någon annans i hela världen. Får du ofta höra att ”du har din mammas ögon” är det alltså inte riktigt hela sanningen…

Dina öron
Har du hört att öronen fortsätter växa hela livet? Huruvida detta är sant eller ej råder det delade meningar om! Vissa studier tyder på att så är fallet, medan andra hävdar motsatsen. Att öronen ser större ut när vi blir äldre är dock sannolikt eftersom ansiktet sjunker ihop lite på ålderns höst. En sak är dock säkert: utseendet på dina öron är ditt och ingen annans!

Din doft
Dofter är speciellt för oss människor; bara en svag doft kan trigga minnen från barndomen, skoltiden eller kanske bröllopsfesten för 20 år sedan. Parfym-älskare eller ej, DIN kroppsdoft är unik för just dig.

Din hjärtrytm
”Mitt hjärta slår samma slag” sjöng gruppen Herreys på debutplattan 1984, också det en sanning med modifikation –  det finns inte två personer på denna planet som har exakt samma hjärtrytm.

Dina hjärnvågor
Härnvågor, även kallade cerebrala rytmer, avspeglar hjärnans olika elektriska aktiviteter som pågår dygnet runt så länge du lever. Och nej, inte två personer på vår jord har exakt samma mönster.

Din bakterieflora
Man brukar uppskatta att bakteriefloran består av mellan 300 och 1000 olika arter men att den största delen utgörs av mellan 30 och 40 bakteriearter. Kombinationsmöjligheterna är alltså närmast oändliga – här kan du också räkna med att du är helt unik!

Text: Redaktionen
Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...