Annons

Annons

Våra 5 bästa tips för att tillaga en perfekt saftig julskinka

Vi lär dig tillaga julskinka enligt konstens alla regler. Så här får du en saftig och god julskinka, från inköp till griljering. Och visst väljer du kött som kommer från en lycklig gris?

Mejla
Dela (20)
Pinna

Följ tipsen och se fram emot din godaste julskinka någonsin. Bild: Shutterstock

Följ tipsen och se fram emot din godaste julskinka någonsin. Bild: Shutterstock

Så tillagar du världens godaste julskinka

Tillaga på låg temperatur

Det är viktigt att inte stressa köttet! Max 125 grader i ugnen. Kokar du skinkan på platta ska du bara låta den sjuda.

Läs också: Gör en fin skinkpinne!

Använd en stektermometer

Använd alltid en stektermometer och tillaga till max 68-70 grader i innertemperatur. Sedan stiger köttet de sista graderna av eftervärmen. Det är vid cirka 75 grader som skinkan får sin klassiska ”julskinkesmak”. Kom ihåg tt ju rundare skinka – desto längre tillagningstid.

Krydda julskinkan

Snåla inte med kryddorna när du kokar skinkan. Ös i rejält!

Behåll nätet på

Tillaga alltid julskinkan med nätet fortfarande på. Ta av det först före det är dags för griljeringen.

Annons

Läs också: Tips på vegetarisk julmat

Griljera julskinkan – med variation

Klassisk griljering med ägg, senap och ströbröd är ju gott. Men prova gärna också att blanda ner massor av örter i ströbrödet. Eller kanske lite riven ingefära och citronskal!

Läs också

Här är årets bästa julskinka 2016

Julskinka

 

 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...