Annons

Annons

Så får du bukt med din överfulla garderob

Vi känner alla igen det – fullt i garderoben och ändå inget att ha på sig! Nu är det dags att röja, så här får du bukt på situationen en gång för alla.

Mejla
Dela (24)
Pinna

garderob

 

1. Sätt igång och rensa! Om du inte använt ett plagg under det senaste året – då är det dags att säga hejdå. Skänk eller sälj det du rensat ut.

2. Sätt upp delmål. Ta en låda, hylla eller viss typ av kläder i taget.

Annons

LÄS OCKSÅ: Så tar du hand om dina second hand-fynd

3. Uppmuntra dina vänner att rensa ut sina garderober samtidigt. Sedan kan ni ha en klädbytarkväll istället för att köpa nytt.

4. Organisera garderoben utifrån säsong. När sommarkläderna åker fram plockar du bort vinterkläderna och tvärtom. Förvara inaktuella kläder i vakuumförpackningar eller varför inte i resväskor som inte används för tillfället.

LÄS OCKSÅ: Så tar du hand om dina smycken

5. Försök att hänga så mycket kläder som möjligt. Det spar plats och ger dig bättre överblick.

6. Utnyttja dolda förvaringsytor om du har ont om plats hemma, exempelvis baksidan på garderobsdörren. Det finns specialanpassade korgar som lätt kan hängas på dörren.

7. Skapa nya rutiner som underlättar för framtiden. Ett tips är att hänga alla galgar åt fel håll. När du använt ett plagg och hänger tillbaka det så vänder du galgen åt rätt håll. På så sätt ser du vilka kläder som aldrig används och att det är dags att skänka eller sälja dessa.

Text: Elsa-Maria Axelsson / Förvaringsexpert Christine Dahlman www.elledromhemochtradgard.se
Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...