Annons

Annons

7 smarta saker du kan använda en isform till

Förutom att frysa vatten med, så klart! En iskubsform har en perfekt storlek för många saker, här är sju användningsområden du (kanske) inte har tänkt på.


Smarta knepen: Detta kan du använda isformen tipp

Iskubsformar går att använda till så mycket mer än bara att frysa in vanligt vatten med. Här är sju tips på smarta användningsområden som garanterat kommer att underlätta din vardag.

Annons

1. Iskaffe

En varm sommardag är iskaffe en riktig hit. Men är det riktigt varmt kan vanliga isbitar smälta snabbt och göra kaffet blaskigt. Genom att frysa in kaffe i iskuber motverkar du det problemet!

Gilla Allers på Facebook

2. Barnmat

Puréer och såser till de små är enkelt och smidigt att frysa in. Gör ett rejält lass så du har till de dagar då maten inte är tillräcklig och du inte har hunnit köpa eller laga mer.

3. Tomatsås

Gör din egen tomatsås och frys in – ett superlätt tips om du ofta gör pastasåser eller köttfärssås! Dessutom är det mycket godare att göra en hemmagjord än att köpa färdiga såser i mataffären.

4. Chokladkuber

Frys in blockchoklad och ta ut 4-5 stycken nästa gång du vill dricka varm choklad. Hetta upp vanlig mjölk (eller varför inte vaniljmjölk!), häll upp i ett glas och lägg i några bitar choklad. Mums!

5. Matlagningsvin

Blev det kvar några deciliter vin från helgens middag? Istället för att hälla ut vinet kan du fylla en iskubsform som får stå i frysen tills du ska göra en köttgryta eller liknande. Ta några kuber vin till nästa gång du ska laga en sås – de flesta såser till kötträtter blir riktigt goda med rödvin i såsen!

6. Grönsaker och färska örter

Frysta grönsakstärningar är perfekt till smoothies och soppor. Bara att slänga ner några tärningar i mixern eller i kastrullen och du har näringen fixad. Om du har köpt färska örter som nu har börjat bli trötta kan du enkelt hacka upp dem och frysa in. Ta ut och använd nästa gång du gör en gryta eller liknande.

7. Drinkdekorationer

Blommor, glitter och paljetter… Det mesta blir fint att frysa in! Men om du vill använda iskuberna i en drink behöver du vara säker på att det du fryser in är ätbart. Annars kan du använda isbitarna till prydnad i en champagneskål eller liknande – minst lika fint.

 

Av: Thowe Wagner Larsson, Elle Mat & Vin

Bild: IBL/Shutterstock, om inte annat anges

 

Missa inte: 5 supersmarta sätt du kan använda isbitar

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...