Annons

7 smakrika recept på kycklingfilé

Få saker passar lika väl till en middag mitt i veckan och som till lunch under stressiga vardagar som kycklingfilé. Här är några favoritrecept på kycklingfilé.

Mejla
Dela (67)
Pinna

Kycklingfilé i ugn

Att bara kunna sätta in kycklingen i ugnen och låta den göra jobbet är som hittat i vardagsstressen. Detta recept på kycklingfilé med parmaskinka ser dessutom fantastiskt lyxig ut.

Kycklingfilé i gryta

Annons

Denna kycklinggryta är lika bra mitt i veckan som en kall söndag. Här serveras den med fetaosttopping och rostade tomater. Att tillaga kycklingfilé i gryta är ett enkelt sätt att undvika att den blir torr.

Kycklingfilé med bacon

Bacon och kycklingfilé går väldigt väl ihop. Här lindar vi kycklingfilén i bacon och bakar i ugnen. Går utmärkt att värma dagen efter för en enkel och snabb lunch.

Kycklingfilé med ris

Tikka Masala kyckling med ris är en garanterad succé. Den enkla rätten passar perfekt mitt i veckan och passar även väl till lunch. Att servera ris till kycklingfilén är det traditionella. Trots denna namns indiska namn är den skapad i Storbritannien, och har blivit något av en nationalrätt.

Stekt kycklingfilé

Om man vill steka sin kycklingfilé snarare än baka den i ugn är mexikanska burritos ett enkelt sätt att få det att smaka fantastiskt. Med fräsch lime, stark chili och sval yoghurt passar denna rätt de flesta smaker.

Marinerad kycklingfilé

Att marinera sin kycklingfilé innan man tillagar den är ett bra sätt att få in smak i köttet. I detta recept, där marinaden av kycklingfilén är väldigt enkel med olja, vitlök och persilja, har vi dessutom fyllt filén med salami och goda grönsaker.

Kycklingfilé med pasta

Kycklingfilé och pasta är en klassisk kombination. Från kalla pastasallader till gratänger som den vi rekommenderar här är perfekt vardagsmat. I detta recept gratinerar vi med ost och strör bacon över den.

 

Text: Marcus Alm

Artikeln publicerades först på Året Runt.

Missa inte: 7 fantastiska fisksoppor – från vardag till fest

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...