Annons

7 situationer då ett strykjärn gör livet enklare!

Det är dags att vidga vyerna!

Mejla
Dela (49)
Pinna

strykjärn

De flesta av oss använder strykjärnet bara till att få kläderna skrynkelfria och fina. Men ett strykjärn kan användas till SÅ mycket mer så låt det få en bättre plats än längst bak i skåpet! Här är 7 smarta sätt som det kan göra ditt liv lättare.

7 smarta sätt du kan använda strykjärnet

Få bort stearinfläckar

Om du råkar spilla stearin är goda råd dyra – om stearinet hinner bli hårt är det närmast omöjligt att få bort. Riskera inte att förstöra fina ytor genom att skrapa av det utan täck istället över stearinfläcken med en bit hushållspapper och stryk på låg värme över fläcken samtidigt som du flyttar runt pappersbiten och låter det absorbera stearinet.

Laminera papper!

Du behöver ingen dyr lamineringsmaskin för att ge papper en glansig och proffsig look. Allt du behöver är ett strykjärn! Gör så här: Stoppa pappersarket i plasten som du vill använda till lamineringen och lägg därefter en handduk över. Stryk på hög värme och ge ordentligt med tryck på båda sidor! När du är färdig har du ett perfekt laminerat papper!

Annons
Gilla Allers på Facebook

Läs också: 7 smarta sätt du kan använda smörgåspapper

Fixa ojämnheter i trägolvet

Hur snyggt ditt trägolv än är så kan det få fula ojämnheter som förstör helhetsintrycket. Du löser det snabbt genom att hälla lite vatten på bucklan och därefter gå över det många gånger med strykjärnet.

Får klistermärkena att sitta bättre

Brukar du sätta en bit tejp i kanten när klistermärkena börjar lossna i kanten? Sluta omedelbart med det! Ta istället en bit folie och placera över klistermärket på det ställe där det börjar lossna. Stryk sedan på låg värme. Knepet gör att klistret reagerar och fastnar på ytan du vill ha det fäst igen.

Får bort fula märken i mattan

När man flyttar tunga möbler finns det ofta fula märken i mattan där möbeln en gång stod. Lösningen? Strykjärnet så klart! Lägg en fuktig handduk över märket och använd strykjärnets ångfunktion och stryk fram och tillbaka för att få den nedtryckta delen att resa sig igen.

Läs också: Helt vanliga fläckar du ALDRIG ska vänta med

Håller maten fräsch

Har du inga återförslutbara platspåsar hemma? Inga problem, du gör enkelt en själv med lite en plastpåse, folie och ditt strykjärn. Placera maten du vill frysa i påsen och pressa ur all luft. Förslut därefter med aluminiumfolie och stryk. Genom att göra så här smälter du ihop påsen och skapar en egen förslutning.

Det funkar som spis – i nödfall!

Om du av någon anledning varken har en spis eller en mikro att tillgå kan du faktiskt använda strykjärnet som en tillfällig kokplatta. Du vänder helt enkelt strykjärnet upp och ner och vips har du en lösning på problemet. Låter det konstigt? Javisst, men om du någonsin hamnar i den bisarra situationen kommer du att vara mycket tacksam för tipset! 

Källa: TipHero
Text: Malin Perlheden

Bild: Shutterstock

Läs också

9 smarta sätt att använda säkerhetsnålar

säkerhetsnålar

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...