Annons

Annons

7 saker du kan göra om din katt har rymt

Skriv ut och spara om krisen är framme!


Katter är självständiga, och ibland kanske lite VÄL självständiga. Våra fyrfota vänner är kända för att vandra iväg och kan vara borta riktigt länge – i värsta fall för alltid.

Men det finns saker du kan göra för att hitta ditt älskade husdjur igen. Här är 7 saker du kan göra.

Annons

katt

7 sätt att hitta en bortsprungen katt

1. Mota Olle i grind – registrera katten

Svenska kennelklubben har ett ägarregister där du kan registrera din katt. Om något händer med katten rapporteras det till Djurid.se så att du snabbt kan få information om det hänt något med din katt.

2. Besök kattpolisen

På den här länken hittar du en söktipssida där du får många bra tips för dig som har en bortsprungen katt, bland annat hittar du var du kan ringa för att kolla upp skadade djur.

3. Polisanmäl försvinnandet

Anmäl stöld eller förlust av djur på polisens webbsida. Klicka här för att göra en anmälan och få mer information om vad som händer sedan.

4. Leta vid rätt tillfälle

Sent på kvällen eller riktigt tidigt på morgonen är de bästa tidpunkterna att leta efter katten som antagligen är rädd och gömmer sig nära ditt hus. Leta nära husgrunder, vid buskage och hon grannen. Ha gärna med dig godis som du vet att katten tycker om.

5. Sätt upp lappar i grannskapet

Efterlys katten genom att sätta upp lappar på allmänna platser där det passerar mycket folk. Gå gärna en bit bort – din katt har antagligen ett större revir än du trodde.

6. Använd Facebook

Lägg ut en bild på din egen sida och efterlys katten men vänd dig också till grupper som till exempel Djurid där man kan annonsera om katten har sprungit bort eller om man hittar en katt.

7. Kolla katthem

Finns det ett katthem nära där du bor? Vänd dig dit för att se om din katt kanske blivit upphittad och placerad där.

Läs också

8 saker din katt ABSOLUT INTE får äta

vad får katter absolut inte äta

Källa: Land.seLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...