Annons

Annons

7 saker du ALDRIG ska rengöra med diskmedel

Du riskerar förstöra saker i onödan!


Diskmedel är ett universalmedel på många sätt, men det är inte allt som mår bra av rengöringsmedlet. Här listar vi 7 saker som du gör klokt i att låta bli att rengöra med diskmedel.

diskmedel

Diskmedel är bra till mycket, men långtifrån allt. Bild: IBL

7 saker du inte ska rengöra med diskmedel

1. Fönster

Bästa valet när du ska putsa fönster är anpassat fönsterputsmedel. Det tar bort smuts och gör glasen skinande rena. Vanligt handdiskmedel skapar i stället ränder på glasen och fläckarna sitter dessutom ofta kvar…

Annons

Läs också: 5 knep för skinande rena fönster

 

2. Speglar

Resultatet om du använder diskmedel på speglar kan liknas vid resultatet när du putsar fönster med samma medel. Ingen bra lösning alltså.

3. Glasögon

Att glaset är fläckfritt är viktigt för att kunna se bra. En vanlig missuppfattning är att diskmedel går att rengöra glasögon med. Men medlet är inte anpassat till glas och ränderna som kan uppstå är mycket irriterande för ögonen.

4. Bilen

Om du vill tvätta bilen på egen hand med hink och slang är det viktigt att välja rätt rengöringsmedel. Tar du vanligt diskmedel kan du förstöra bilens lack och färg.

Läs också: 10 bilar vi ALDRIG glömmer

5. Exklusiva tyger

Vi är nog många som tar bort matfläckar på kläderna med hjälp av lite diskmedel. Men om plagget är av dyrare variant (och kräver kemtvätt) kan diskmedlet i stället förstöra tyget. Lämna direkt till kemtvätt för att inte göra någon onödig skada.

6. Diskmaskinen

Har du känt dig frestad att använda handdiskdiskmedel när det ordinarie diskmaskinspulvret tagit slut? Det är ingen bra idé. Diskmedel kan orsaka översvämningar av lödder, vilket maskindiskmedel aldrig gör. Därutöver kommer maskinen att få svårt att skölja disken helt ren.

Läs också: 6 vanliga misstag nästan alla gör när vi tvättar kläder

7. Tvättmaskinen

Precis som med diskmaskinen kan tvättmaskinen också översvämmas av lödder om du använder vanligt diskmedel. Kläderna blir heller inte ordentligt genomsköljda och smuts försvinner inte lika effektivt.

Källa: Goodhousekeeping.com

Text: Margaretha Malmgren, allas.seLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...