Annons

Annons

6 GRATIS sommaraktiviteter för barn

Visst är det underbart med barn och barnbarn, speciellt på sommaren när de små liven är lediga och har tid att umgås med oss vuxna! Men det kan också bli en dyr historia, här är 6 roliga saker du och barnen kan göra i sommar som inte kostar en krona!

Mejla
Dela (16)
Pinna

sommarlovsaktiviteter för barn gratis

Mata fåglarna

Finns det en ankdam i din stad? Detta är en klassiker bland alla mor- och farföräldrar och det av en anledning! Barnen älskar att se de små fåglarna mumsa i sig av de gamla brödbitarna! Bonus: Du blir av med gammalt bröd!

Bygg stentroll

Samla stenar och bygg ihop gamla hederliga stentroll. Bara fantasin sätter gränserna för hur många figurer ni kan få ihop. Bonus: Ni har något att spara tills barnen blir äldre.

Naturen är ett äventyrsland

Visa barnen hur det gick till när DU var liten, långt innan mobiltelefonerna och paddornas tid! Gör upp en eld och grilla korv, bygg ett vindskydd och ta reda på vilka växter som är ätliga. Tillåter vädret kan det vara trevligt att övernatta också, ta med tält och sovsäckar – och gärna myggmedel! Bonus: Garanterat ett oförglömligt minne!

Kartlägg lekplatser

Gör det till en rolig utmaning att besöka ALLA lekplatser i din kommun i sommar! Detta kan förstås vara tufft om du bor i en stor kommun, men utse då de som verkar roligast och beta av dem en efter en. Låt barnen sätta betyg! Bonus: Lekstunderna för resten av året är räddade.

Besök en brandstation

Alla barn ÄLSKAR detta! Bonus: Både du och barnen lär er säkert något nytt!

Gå till biblioteket!

Låter det tråkigt? Det behöver det inte alls vara! Många bibliotek har riktigt trevliga sommaraktiviteter för hela familjen. Kolla upp programmet på nätet och ge er iväg! Bonus: Barnen blir nyfikna på biblioteket!

Ordna en picknick

Packa matsäcken och ge er ut till stranden och ät maten där! Om det är fint väder hinner ni säkert med en simtur också. Bonus: Ingen eller väldigt lite disk!

Annons

Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

Pinnglass med jordgubb!

gor-egna-glasspinnar-med-jordgubbssmak-recept

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...