Annons

Annons


Allers-Tradgard-logga5 PERFEKTA växter för dig som glömmer att vattna

Tillhör du dem som ofta glömmer att vattna dina växter? Inga problem! Vi listar växterna som inte vill ha så mycket vatten eller omvårdnad – och alltså bör passa dig perfekt.


lattskotta-blommor

1. Monstera – trendigast just nu

Monstera är inte bara lättskött, den är dessutom det absolut trendigaste du kan ha i ditt hem! Trivs i de flesta ljusförhållanden, men inte i direkt solljus. Det är en robust krukväxt med stora, vaxliknande blad som med tiden får vackra inskärningar och hål i bladen. Vattnar du regelbundet slipper du svedda blad och ger du din växt näring någon gång i månaden blir den extra glad.

Annons

Läs också: 7 anledningar att du behöver FLER krukväxter hemma

2. Garderobsblomma – en tuffing som klarar det mesta

Den här klassikern är så gott som omöjlig att ta död på. Garderobsblomman vill inte ha mycket vatten och trivs, som namnet antyder, bra på skuggiga platser. Men vill du ändå ge den lite extra kärlek bör du tänka på följande:

Placera blomman varmare än 15 grader.

Vattna den absolut inte för mycket.

Ge den en liten dos näring under sommaren.

Läs också: 5 enkla sätt att väcka liv i ledsna krukväxter

3. Flasklilja – en riktig torris

En perfekt krukväxt för den som inte gillar att vattna – flaskliljan klarar sig nämligen helt utan vatten under vintern, om temperaturen inomhus inte blir för hög. Övrig tid behöver du bara vattna ytterst sparsamt. Flaskliljan trivs i solljus och tål att stå i söderläge.

4. Fiolfikus – stilig och lättskött

Fiolfikusen blir som en grön pelare i hemmet med sina vackra fiolformade blad. Gillar förmiddags- och eftermiddagssol och får gärna torka upp mellan vattningarna. Har ingenting emot skugga men vill gärna stå varmare än 13 grader. Vill du skämma bort din fiolfokus kan du ge den lite näring under vår och höst.

Läs också: 7 vanliga misstag som har ihjäl krukväxterna

5. Lyktranka

Kallas också Hjärtan på tråd på grund av sina hjärtformade blad. En suckulent som trivs bäst i direkt solljus och gärna står varmt på sommarn. Under vintern däremot klarar den temperaturer ner till noll grader. Vattna sparsamt, lyktrankan ska absolut inte stå i vatten.

Text: Åsa Boustedt
Bild: Shutterstock
Källa: Plantagen.se 

Läs också

Så undviker du övervattningen

krukväxter inomhus skötselLäs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...