Annons

Annons

5 vardagsproblem du löser med tandtråd

Oj så smart!


Ett oanat hjälpmedel finns i ditt badrumsskåp. Tandtråd är bra till SÅ mycket mer än att bara hålla tänderna rena. Bild: IBL

Att det är viktigt att använda tandtråd för att hålla tänder och tandkött friskt vet de flesta av oss. Men få tänker på att den vaxade och starka nylåntråden har betydligt fler användningsområden än så. Här är fem sätt att använda tandtråd som du garanterat aldrig har tänkt på tidigare.

5 sätt att använda tandtråd hemma

1. Spara på disken – använd tandtråden i köket!

Skippa kniven nästa gång du ska skära upp mjuka saker i köket som till exempel ost. Gör så här: Vira tandtråd runt pekfingrarna och spänn ut tråden mellan händerna och tryck den genom maten. Se bara till att du använder neutral tandtråd så du slipper ost som smakar mint!

Annons
Gilla Allers på Facebook

Läs också: 4 knep för att hålla diskmaskinen i topptrim

2. Behåll dina gamla fotografier intakta

Vi har alla gjort det, försökt pilla ur ett gammalt fotografi ur albumet med resultatet att vi råkar riva sönder vad som ibland är oersättliga bilder. Använd lite tandtråd nästa gång så riskerar du inte att förstöra något! Gör så här: Lägg tandtråd mellan album och fotografi och dra försiktigt så att klistret lossnar.

3. Använd istället för ståltråd

Vill du hänga upp tavlor men har slut på ståltråd? Om tavlan är av det lättare slaget fungerar det precis lika bra att använda tandtråd till att hänga upp bilden! Vill du vara extra säker på att det ska hålla kan du vira tråden några gånger extra för mer support.

4. Bjud småfåglarna på en riktig festmåltid

Fåglar ÄLSKAR att smaska i sig saker som torkad frukt, bär och popcorn. Trä detta fågelgodis på en bit tandtråd och häng upp i trädgården eller utanför fönstret och njut av att se småfåglarna komma och sätta i sig festmåltiden.

Läs också: 6 sorters mat småfåglarna ÄLSKAR

5. Få loss ringar som sitter som berget

Svullna fingrar och ringar som vägrar lossna? Glöm allt om att kämpa med diskmedel! Vira istället tandtråd riktigt tight runt fingret och få av dig ringen på nolltid. Lär dig den smarta tekniken här!

Källa: Expressen.se

Läs också: 7 saker du inte visste att du kunde använda smörgåspapper till!

smörgåspapper

 

 

 

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...