Annons

Tips inför solsemestern – 5 grymma knep

Med pengar och pass kommer du långt på semestern, men det finns fler tips. Nu har resesajten eBeach.se samlat några av svenskarnas bästa tips inför resan. Många av dem klarar du av redan på hemmaplan.

Mejla
Dela (6)
Pinna

Våren är en tid med en mängd röda dagar och klämdagar perfekta för weekends eller längre resor. Men för att få en riktigt lyckad semester kan det vara värt att börja – redan på hemmaplan.

Bild: Shutterstock/IBL

Resesajten eBeach.se har frågat sina resenärer vilka som är deras bästa tips inför semestern.

Svenskarnas bästa semestertips:

1. Sök bilder i sociala medier

Vill du veta hur stranden eller platsen där du ska tillbringa din semester faktiskt ser ut ska du söka bilder på Instagram och Facebook. Sannolikheten att de är mer rättvisande än de du hittar vid en snabb bildgoogling eller från researrangörer eller hotellet själv är hög.

2. Ett ombyte i handbagaget

Det händer inte alltför sällan att bagage försvinner eller åker till en annan ort än den du ska till. Händer det är det onödigt att stå helt tomhänt. Se därför till att packa ett ombyte och badkläderna i handbagaget för att vara på den säkra sidan. Ett annat hett tips är att även ha en mindre förpackning solskyddsfaktor.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Bild: Shutterstock/IBL

3. Kontrollera avstånd och strandtyp

Inför resan kan Google Earth bli din bästa vän. Tjänsten är perfekt för att ta reda på viktiga detaljer som avstånd till stranden och hur den faktiskt ser ut. Är det en vit paradisisk sandstrand eller är det sten? Det kan också vara en god idé att ta reda på vilket väder det brukar vara på resmålet.

4. Hitta det icke-turistiga

Vissa av oss vill förstås bara ligga på stranden med en god bok, andra vill utforska. Ett spännande sätt att krydda semestern är att i förväg hitta de icke-turistiga utflyktsmålen och stränderna. Det är också kul att prova lokala maträtter. Om du kan ska du förstås försöka hänga lite med lokalbefolkningen. Det kommer att ge dig helt nya intryck och får dig sannolikt att testa saker du inte annars hade testat.

5. Planera inte för mycket

Semester är semester av en anledning. Kalendern ska inte vara fullbokad. Boka bara in saker som du verkligen vill göra och njut sedan av att bara vara ledig. Ta dagen som den kommer och varva sol och bad med andra upplevelser. Passa på att strosa omkring utan att ha något riktigt mål och se var du hamnar.

Bild: Shutterstock/IBL

Av: Helena Sjögren

Bild: IBL

Artikeln publicerades först på Året Runt.

 

Missa inte: 11 fina gå bort-presenter som verkligen uppskattas

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...