Annons

5 tips för att vinterfixa bilen

Vinterns första halka och snö kommer ofta som en överraskning! Här får du tips på hur du bäst rustar bilen inför vintersäsongen.

Mejla
Dela (32)
Pinna

5 tips vinterrusta bilen

Bild: Shutterstock

  1. Kolla in mönsterdjupet på dina vinterdäck. Det ska vara minst 3 millimeter. Trafikverket rekommenderar att bilar utan antisladdsystem utrustas med dubbade vinterdäck.
  2. Fyll på spolarvätskan, och se till att blandningen är tillräckligt koncentrerad för att inte frysa till då det blir kallt. Lägg gärna en reservflaska färdigblandad spolarvätska i bagaget.
  3. Lägg en varm tröja eller filt i bagageutrymmet. Den värmer om om du blir stående längs med vägen i vinter. En reflexväst är också bra att ha om du skulle behöva byta däck eller röra dig utanför bilen när det är mörkt.
  4. Skölj av din bil några gånger i vinter så att vägsaltet avlägsnas. Använd en vattenspridare till att skölja av underredet.
  5. Byt batteriet om det börjar bli gammalt (över 5 år). När det är riktigt kallt behövs det extra kraft från bilbatteriet för att starta bilen. En serviceverkstad ordnar snabbt batteribytet.

Annat som är bra att ha i bilen: Första Hjälpen-låda, spade, bogserlina och startkablar.

Annons

Fler råd om trafiksäkerhet i vinter hittar du på Trafikverkets hemsida

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...