Annons

Annons


Allers-Tradgard-logga5 steg till en vintervacker trädgård

Njut av trädgården året runt! Här är fina enkla sätt hur du gör och planerar för att lyfta din vinterträdgård.


nypon

1. Stänk av rött

Nypon som sitter kvar på grenarna ger färg. Rosen ’Single Cherry’, Spinosissima-Gruppen, har näst intill svarta nypon, honungsrosorna har små orangeröda medan robusta ’Fru Dagmar Hastrup’ har bulliga, mörkt röda nypon. Ja, det finns alla varianter.
Både nypon och äpplen lockar också fåglarna till trädgården. ’Ingrid Marie’ och ’Filippa’ är äppelsorter som hänger kvar länge på träden. Och glöm inte prydnadsaplar som bukettapel, med små röda frukter.

Annons

portal

2. Fasta dekorationer

Skulpturer är vackra att ha i vinterträdgården, men även fina grindar och portaler ger karaktär. Dekorera tomma klätterställningar med granris och häng upp några äpplen.

buxbomklot

3. Stabila former

Vintergröna och formklippta växter spelar huvudrollen i vinterträdgården. Tänk bollar av buxbom med en snömössa på eller en allé av enar som lutar lite hit och dit… Jättevackert! Eller varför inte koner av darrig gulbrun avenbok som dansar på den snötäckta gräsmattan.

utebelysning

4. Glimmande belysning

Lite extra ljus känns hemtrevligt under den mörka årstiden. Det behöver inte vara mycket, bara något som glimmar till. Ljusslingor i träd och klätterställningar ger omedelbart en mysig känsla. Att belysa vackra träd kan också vara fint, se till att du kan se det belysta inifrån huset också.

fågelbord

5. Bjud in fåglarna

Glöm inte att mata fåglarna när kylan tränger sig på. Det är ett bra sätt att skapa liv i trädgården, och det är dessutom så spännande att titta på talgoxar, blåmesar, domherrar och koltrastar och nästan lära känna dem lite grand.

Text och foto: Ellen ForsströmLäs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...