Annons

Annons

5 sätt du inte visste att du kunde använda majsstärkelse

Majsstärkelse är en av de där sakerna som ofta bara står hemma i skafferiet och samlar damm. Men nu behöver du inte vänta tills nästa gång du ska göra sås, du kan faktiskt få användning av det till oväntat många saker hemma.


majsstarkelse

1. Fettfläckar

Majsstärkelse är perfekt för att få bort fettfläckar på mattor och möbler. Strö bara lite stärkelse på fläcken och låt det verka i 10-15 minuter, eller över natten om fläcken är riktigt tuff. Dammsug därefter upp majsmjölet.

2. Putsa fönsterna

Häll en tesked majsstärkelse i fönsterputsen, skaka och putsa därefter fönsterna som vanligt. Majsstärkelsen gör att du lättare slipper ränder.

3. Ge extra styrka åt möbelpolish

Ge möbelpolishen lite extra hjälp på traven genom att strö på lite majsstärkelse efter att du arbetat med polishen. Gnugga därefter en extra gång med putsduken och få ett superfint resultat!

4. Få kemtvättkänsla!

Blanda 1 matsked majsstärkelse med cirka 4 dl kallt vatten i en sprayflaska och skaka ordentligt. Använd sprejen när du stryker för att få den där härligt krispiga känslan som annars bara kemtvätten erbjuder.

5. Gör katten lite finare – och fräschare

Jo, du läste rätt! Om  du pudrar lite majsstärkelse på kattens päls blir den extra glansig och luktar faktiskt också mindre. Detta trick används ofta av personer som ställer ut sina katter!

Annons

Källa: TipHero
Text: Malin Perlheden
Bild: Shuttterstock

Läs också

5 sätt att använda kaffefilter

kaffefilterLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...