Annons

5 sätt att använda kaffefilter du ALDRIG tänkt på tidigare

Vem hade trott att helt vanliga kaffefilter kunde användas till här SÅ MYCKET?

Mejla
Dela (535)
Pinna

kaffefilter 

Kaffefilter är lika självklara i varje svenskt skafferi som mjölk är i kylen. Men visste du att du kan använda kaffefilter till så mycket mer än att brygga kaffe? Här är 5 riktigt smarta sätt att använda dem!

Annons

När du vill få bort dålig lukt från kylskåpet

Det sägs ibland att man kan få en fräsch doft i kylskåpet genom att ställa in en burk med bakpulver med locket av. Men varför slösa en hel burk på detta när du kan göra helt egen doftfräschare med hjälp av kaffefilter?

Läs också: Så slipper du 7 äckliga lukter hemma

Gör så här: Häll 2-3 matskedar bakpulver i ett kaffefilter, förslut med ett gummiband och placera i kylskåpet.

Gilla Allers på Facebook

När du smörjer kakformen…

När du bakar mjuka kakor är det viktigt att smörja kakformen ordentligt. Ett enkelt knep är att stoppa in handen i ett kaffefilter som om det vore en vante, ta lite smör på det och sedan smörja formen.

Gör egna parfymerade ark till torktumlaren

Varför slösa pengar på parfymerade ark till torktumlaren när du kan göra dina egna! Gör så här: Dränk ett kaffefilter i ättika och droppa därefter en doftolja, hur mycket du vill använda och vilken doft är helt upp till dig – välj en favorit. Vrid därefter ur filtret så att det bara är fuktigt innan du stoppar det i torktumlaren.

Läs också: De här sakerna ska du ALDRIG stoppa i torktumlaren!

Använd när du putsar

Jo, kaffefilter är minst lika bra som hushållspapper när det handlar om att putsa, vissa skulle kanske till och med säga att det är bättre! Anledningen är att de inte lämnar några ränder efter sig!

Testa att använda ett kaffefilter nästa gång du ska putsa din dator- eller tv-skärm och slipp de där fula, vita dragmärkena som vi alla avskyr.

Få bort stearin på tyg

Oj fick du stearin på favoritbyxorna? Skrapa försiktigt bort så mycket du kan med en sked eller matkniv. Lägg ett kaffefilter både under och över tyget. Stryk på låg värme. Flytta runt filtret tills det sugit upp allt stearin. Tvätta som vanligt.

Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

10 oväntade sätt att använda munskölj!

munskölj bakteriedödande

 

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...