Annons

5 saker som gör dig glad på 30 sekunder

Ur gängorna? Här är 5 saker du kan göra i dag som höjer humöret DIREKT.

Mejla
Dela (104)
Pinna

strack-pa-dig-puff

Sträck på dig

Hur vi går påverkar vårt humör, visar en studie publicerad i Journal of Behaviour Therapy and Experimental Psychiatry. Om du går på ett nedstämt vis med hängande huvud får du också nedstämda känslor. Som tur är gäller också det motsatta, så sträck på dig och bli på bättre humör!

Annons

Läs också: 10 tips – så blir du piggare

farger-puff

Le – och världen ler mot dig

Forskning från University of California, USA, visar att ett leende, också från en främlig, muntrar upp. Anledningen sägs vara att nervsystemet påverkas av uråldriga funktioner som gör att vi känner samhörighet, vilket gör oss gladare.

Gilla Allers på Facebook

Läs också: Korsord gör dig glad och smart

handla-online-puff

Köp en spännande upplevelse

Går du och drömmer om en weekendresa till Paris eller att se din favoritartist uppträda? Fram med betalkortet och biljetterna direkt – att skapa förväntningar och positiva minnen inför en upplevelse ger starka positiva känslor och en upplevelse av samhörighet. Obs! Att köpa prylar har inte alls samma effekt!

Läs också: Så betalar du säkert på nätet

systrar

Krama någon

Beröring frigör lyckohormonet ozytocin och är alltså ett av de snabbaste sätten att bli på bättre humör. Om du inte känner dig bekväm med att krama, kan det räcka med att klappa någon på kinden eller hålla någon i handen – all positiv beröring räknas!

Läs också: 8 vanor du bara ser hos lyckliga par

glad-blommor-puff

Gör någon glad

Ge någon en komplimang, köp en bukett tulpaner till din kompis eller håll upp dörren för en kollega – när du gör något fint för någon annan mår du bättre själv. Delad glädje är dubbel glädje, helt enkelt!

Läs också: Visa omtanke – bli lyckligare

Text: Redaktionen
Källa: Vardagspuls och Womens health magazine
Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...