Annons

Annons

5 saker tonåringen avskyr att du gör på Facebook

Uppförandekoderna i sociala medier är fullt av skrivna, och oskrivna, regler. Extra komplext är det när det handlar om tonåringarna. Här är 5 saker du säkert gör på Facebook och där du riskerar att bli "unfriendad" eller "blockad".

Mejla
Dela (45)
Pinna

friendrequest

Skickar vänförfrågningar till tonåringens kompisar
Nej, det spelar ingen roll att du har känt Nisse eller Klara i 15 år – att skicka en vänförfrågan till en kompis är bara sjukt pinsamt – du har inget med deras liv att göra. Invänta vänförfrågan från dem, eller låt bli att klicka på ”Lägg till vän”. Punkt.

Annons

profil
Lämnar sockersöta kommentarer på alla bilder där tonåringen figurerar
Skriv INTE gulliga kommentarer när tonåringen byter profilbild eller postar bilder av sig själv – att mamma eller mormor tycker att tonåringen är ”söt” eller ”fin” är… just det – SJUKT PINSAMT!

barn
Taggar tonåringen i bilder från förr…
Var ytterst sparsam med tokroliga bilder från tonåringens tidiga år här i livet – OM du ska lägga upp dem på din egen vägg, namntagga absolut inte tonåringen – här är det närmast garanti att du blir blockad..

fb
Lägger ut ”fräcka” statements utan eftertanke
Statements, bilder med roliga eller tänkvärda texter och citat, som du själv må tycka är bra kan vara känsliga för tonåringen att se – tänk efter en gång till, helt enkelt. Fingervisning: allt som har med under bältet-humor att göra är farlig mark…

kvinnafest

Väljer tokig profilbild från festen
Även om du fått till en OTROLIGT snygg eller rolig bild från festen förra helgen är det inte helt säkert att tonåringen tycker likadant och risken är att du blir – blockad!

Text: Redaktionen
Bild: Shutterstock och Facebook

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...