Annons

Annons

5 saker du städar med – som behöver rengöras

För att få ett rent resultat när du städar är det viktigt att du håller de här prylarna rena.


Vi fixar och donar hemma och de flesta av oss tar hjälp av saker som diskmaskin och dammsugare för att hålla rent. Men har du någon gång reflekterat över de här maskinerna och hur rena de är egentligen? Annars är det dags! Här har vi listat 5 maskiner som du behöver rengöra – och hur du smartast gör det!

5 saker hemma som du behöver rengöra

stada4

Diskmaskinen

Gör för vana att rengöra diskmaskinen ungefär en gång i månaden, annars kan den bli en riktig bakteriehärd! Börja med att rensa avloppet. Häll därefter vit vinäger i en kopp och ställ på översta planet och kör en maskin på högsta värme.

Annons

Läs också: 9 saker du ALDRIG ska stoppa i diskmaskinen

stada3

Sopborsten

Dra av överflödig smuts från borsten och om den behöver rengöras ytterligare kan du tvätta den med varmt vatten med lite rengöringsmedel i. Skölj ur väl och lufttorka med borsten vänd uppåt.

Läs också: 7 oväntade saker du kan använda en klädroller till

stada1

Mopphuvudet

De flesta moppar har ett munstycke som går att ta av, gör det och kör det  i tvättmaskinen regelbundet. Om du har en lite äldre mopp kan du istället tvätta mopphuvudet i varmt vatten med lite diskmedel i. Vrid ur ordentligt och låt lufttorka. Tänk på att det vanligaste misstaget vi gör med våra moppar är att lämna dem i vattnet när vi har torkat färdigt golvet. Ta upp det så snart du är klar!

Läs också: 4 busenkla sätt att bli av med stopp i avloppet

stada2

Tvättmaskinen

Det första tecknet på att tvättmaskinen behöver rengöras är att den luktar lite unket. Blanda ihop lite vit vinäger, ca 2 dl, med ett par matskedar bakpulver, och häll i tvättmedelsfacket. Låt det dra där i cirka 30-60 minuter och kör därefter en tom maskin på högsta temperatur.

Läs också: Därför ska du hälla svartpeppar i tvättmaskinen

stada

Dammsugaren

Om du inte rengör din dammsugare regelbundet är den egentligen bara bra till en sak; att dra omkring smutsen! Ha för vana att byta dammsugarpåse när den är 1/3 full och rengör borsten genom att dra av överflödiga rester efter varje städning.

Läs också: 8 saker ALLA glömmer att städa i vardagsrummet

Källa: Good Housekeeping

Läs också

3 busenkla sätt att rengöra persienner

rengöra persienner

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...