Annons

Annons

5 saker du ALDRIG NÅGONSIN ska slänga i vasken

Slipp dyra och tråkiga besök av rörmokaren!


Vi har alla varit där, det är bråttom och för att spara tid slänger vi lite grejer i diskhon så länge, kanske hoppas vi till och med på det bästa och försöker skölja ut avfallet. En hel del produkter, som mjölk, yoghurt och juice är helt ofarliga att hälla i avloppet. Men det finns också saker du bör undvika att slänga där då de riskerar att orsaka stopp i vasken. Här listar vi 5 saker som du ska undvika om du vill slippa proppar och dålig lukt.

Annons
Brukar du slänga ägg i vasken? Då riskerar du stopp i avloppet helt i onödan. Bild: IBL

Brukar du slänga ägg i vasken? Då riskerar du stopp i avloppet helt i onödan. Bild: IBL

Slipp stopp i avloppet – 5 saker du bör slänga i soptunnan istället

1. Stearin

Brukar du också skölja ur ljusstakarna med varmt vatten? Då håller du på att bygga upp en stearinpropp som kan få förödande konsekvenser för avloppet. Lägg istället ljusstakarna i en burk av metall, häll på kokande vatten och låt svalna. Stearinet flyter upp till ytan och allt du behöver göra är att torka av.

Läs också: Så får du bort stearinfläckar från duken

2. Råa ägg

De må vara rinniga när du bakar, men hamnar de i vasken och får varmt vatten stelnar äggen snabbt och bildar en kaka i rören som du kommer att ha stora problem att bli av med.

Läs också: 8 saker du inte visste du kunde göra med äggskal

3. Kaffesumpen

Det är bara en skröna att kaffesump får bort beläggningar i rören och framför allt i kombination med stelnat fett som ligger och lurar i rören kan det bli totalstopp i rören. Lägg sumpen direkt i soporna istället!

Läs också: 5 sätt att använda kaffefilter du ALDRIG tänkt på tidigare

4. Fett

Det spelar ingen roll vilken sorts fett det handlar om, egentligen; olja, smör och stekfett stelnar i rören och kan sitta som berget. Ha som vana att alltid torka bort överflödigt fett innan du diskar för att undvika tråkiga proppar.

5. Gips

Har barnen julpysslat med papier maché? Låt dem inte tvätta händerna, eller diska sakerna, under vasken utan häll upp vatten i en hink! Det här är INGET du vill ha i dina rör.

Källa: Land.se

Läs också

Så blir du av med stopp i avloppet

stopp i avloppLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...