Annons

Annons

5 naturliga sätt att lindra din pollenallergi

Att bli trött och hängig av allergimediciner är inte ovanligt. Med naturliga hjälpmedel slipper du biverkningarna – och preparaten kan också vara väldigt effektiva mot pollenbesvären.


Våren är äntligen här. Ett glädjande besked för många, men långt ifrån alla. Den prunkande årstiden är startskottet för den svenska pollensäsongen och nu inleds en lång period av påfrestande besvär för pollenallergikerna.

Annons

Symtomen behandlas i de flesta fall med receptfria mediciner, som dock kan ge upphov till biverkningar såsom trötthet och huvudvärk. Särskilt nässpray är skadligt om det används under en längre tid.

Att varva medicinerna med naturliga hjälpmedel kan därför vara ett bra alternativ för somliga allergiker – här är 5 tips.

1. Perilla

Den kinesiska örten perilla innehåller antioxidanter och flavonoider som lindrar besvären vid pollenallergi. Växten finns bland annat i det naturliga kosttillskottet Allermin, som inte har några kända biverkningar.

ingefära egenskaper

2. Ingefära

På grund av sina många hälsosamma egenskaper har ingefära använts som ett naturligt läkemedel i hundratals år. I roten finns antihistaminer och antiinflammatoriska ämnen som är välgörande under pollensäsongen. Ät roten som den är eller gör ett te på färsk ingefära som du dricker dagligen.

Läs också: 5 anledningar att äta mer ingefära

3. Nässköljare 

Att skölja näsan med koksaltslösning är en välbeprövad metod mot nästäppa och rinnsnuva. Med en nässköljare spolar du bort allergen som fastnat i slemhinnorna och flimmerhåret. Tekniken är särskilt gynnsam för personer med mild eller måttlig pollenallergi och bör tillämpas såväl morgon som kväll.

4. Bipollen 

Få livsmedel är så fullspäckade med näring som bipollen. Pollenkornen samlas in av bin som föda till kolonin och innehåller bland annat aminosyror, vitaminer, antioxidanter, enzymer och fettsyror. Att tillföra lite bipollen i din kost stärker ditt immunförsvar och sägs också lindra olika pollenbesvär.

Allergisk mot biprodukter? Hoppa över detta!

Läs också: Därför ska du äta bipollen varje dag

5. Luftrenare 

Det är svårt att helt undvika att få in pollen i våra bostäder, men med en luftrenare i hemmet kan du rena luften från partiklar. Klokt är att placera luftrenaren i sovrummet för att förebygga besvären nattetid. Kom även ihåg att duscha innan du går och lägger dig för bli av med pollen som fastnat på hud och hår under dagen.

Text: Anaïs Gonzalez Cruz, mabra.com

Läs också

10 enkla sätt att lindra pollenallergi

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...