Annons

Lasse Hallström 70 år! Här är 5 av hans filmer som vi aldrig glömmer

En av våra främsta och mest hyllade filmregissörer fyller 70 år den 2 juni, nämligen Lasse Hallström! Redaktionen har valt fem härliga Lasse-favoriter som vi ALDRIG tröttnar på!

Mejla
Dela (65)
Pinna

ABBA – The Movie, 1977

1977 var ABBA hetare än någonsin i Australien och Lasse hängde med och filmade deras turné i landet. Resultatet blev en film med en lite krystad sidohistoria om en radiopratare som jagar bandet för en intervju, men scenerna från själva spelningarna är helt fantastiska och ger gåshud!

Annons

Mitt liv som hund, 1985

Filmen om 10-årige Ingemar Johansson (Anton Glanzelius), vars mamma är lungsjuk. Sommaren 1958 bor han med sin morbror, spelad av Thomas von Brömssen. Filmen blev en stor succé världen över, till och med självaste Michael Jackson älskade den. Och det gör vi med!

What’s eating Gilbert Grape?, 1993

En av Lasses första stora Hollywoodfilmer och en solklar favorit på redaktionen. Johnny Depp gör en av sina bästa roller och Leonardo di Caprio, som blev Oscarsnominerad för sin roll som Arnie Grape, är så bra att man tappar andan.

 

Ciderhusreglerna, 1999

Filmen om den unge Homer (Tobey Maguire) som växer upp på barnhem och lärs upp till läkare av barnhemmets doktor Wilbur Larch, spelad av finfine Michael Caine, är både hjärtevärmande och sorglig, en perfekt ”snyftare” att ta till när man behöver gråta en skvätt hemma i soffan.

 

Casanova, 2005

Vem kan motstå en romantisk äventyrsfilm, inspelad i vackra Venedig? Inte vi i alla fall! Begåvade Heath Ledger, som så tragiskt gick bort 2008, är lysande som kvinnotjusaren Casanova och en av damerna som faller för honom är minsann Lasses egen fru…

 

Text: Cecilia Ericson
Bild: IBL

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...