Annons

5 klassiska Ikea-möbler Ingvar Kamprad gett oss

Det går att hitta i de flesta hem runt om i världen. Vissa har även visat sig vara riktiga dyrgripar på auktioner i Sverige. Här är Ikea-möblerna som gjort avtryck genom tiderna.

Mejla
Dela (12)
Pinna

När Ikea grundades 1943 revolutionerades möbelvärlden. Med sin blandning av tidlös design och kreativa kollektioner blev möbeljätten ett återkommande inslag i de flesta hem – jorden runt. För att hylla Ikeas bortgångna grundare Ingvar Kamprad listar vi fem ikoniska möbler Ikea har gett oss.

1. Byrån Malm

Den omåttligt populära Malm-serien är en grundpelare i hemmet för många. Byrån med sin enkla design och släta fronter har dessutom varit en tacksam möbel att piffa till för den som vill ha en mer personlig variant

2. Bokhyllan Billy

Den ikoniska bokhyllan har varit en favorit i flera hem runt om i världen sen den kom 1979. Den allsidiga möbeln, som finns i en rad av former och färger, är en av Ikeas mest kända och omtyckta produkter.

Läs också: 7 snygga sätt att uppdatera Ikeas Billy

3. Skåpet Ivar

För 50 år sedan kom den anonyma möbeln Ivar in i sortimentet på Ikea. Furuskåpet såg kanske inte mycket ut för världen men blev snabbt en favorit hos hemmafixaren. Med fantasin som gräns kan Ivar bli precis hur du vill ha den.

4. Fåtöljen Natura

Fåtöljen i gedigen furu, designad av Karin Mobring, har präglat det svenska hemmet under drygt 40 år.  Fåtöljen har tagit sig från Ikea-varuhuset till Bukowskis. Så trots att den inte längre finns i sortimentet på Ikea kan du alltså buda hem den ikoniska möbeln. Kostnad? Runt 5 000 kronor.

Läs också: 8 Ikeamöbler som blivit dyrgripar – och därför ökar de i värde

5. Dagbädden Sinnerlig

År 2015 samarbetade Ikea med den brittiska designern Ilse Crawford. Resultatet blev en kollektion i bland annat kork, stål och jute. I samarbetet gick att hitta den populära dagbädden Sinnerlig. Med en stomme av massivt trä och rep av jute blev den snabbt en favorit hos många.

Annons
Gilla Allers på Facebook

 

Av: Hanna Carlsson

Artikeln publicerades först på Residence.

 

Missa inte: ”Kamprads Ikea kommer att leva vidare så länge jorden består”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...