Annons

Annons

5 fiffiga sätt att smyga in mer Berså i ditt liv

Stig Lindbergs dekor Berså är i dag närmast en ikon. Om du inte heller kan få nog av mönstret får du här fem smarta sätt att smyga in ännu mer i ditt liv!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Stig Lindberg skapade Berså-mönstret för Gustavsbergs Porslinsfabrik redan 1960. Mönstret har en vit botten och ett mönster av klargröna rundade blad som växer parvis i vertikala rader. Här är fem snygga detaljer med Berså som du smyger in i din vardag hur lätt som helst…

1. Som småkakor

Sanna Hederstedt gör succé på Instagram med sina småkakor med tjusiga mönster. Men känn ingen press, det går lika bra att skippa baket och bara titta på Sannas underbara kreationer.

Annons

Sanna Hederstedts Instagramkonto hittar du här!

 

2. Pärplattor

För den som gillar att pyssla är det ingen konst att skapa sin egen pärlplatta med Berså-motiv. Passar fint som tavla, möbeldekoration, servettringar… Bara fantasten sätter gränser! Inspireras av Instagramkontot Pappas pärlor där Johan Karlgren skapar riktiga konstverk.

Johan Karlgrens Instagramkonto hittar du här!

 

 

3. Som smarta köksdetaljer

Skärbräda, servetter och tändsticksask med Berså-mönster! Perfekt för att sätta snygg touch på köket eller ha en smart grej att ge bort i present! Skärbrädan mäter 30 x 20 cm och servettförpackningen innehåller 20 st servetter. Du hittar kittet i Allers webbutik till ett riktigt bra pris!

Läs mer om Berså-kittet och beställ direkt här

berså

4. Som tapeter…

I sommar lanseras Berså som tapet för att hylla att Stig Lindberg skulle ha fyllt 100 år i år. Tapeten ingår i Boråstapeters kommande kollektion Scandinavian Designers II.

Läs mer om Berså som tapet här!

 

5. Som smycken!

Vill du pryda öron, handleder eller hals med ett stycke Berså ska du satsa på smycken från märket Sägen som förvandlar krossat porslin till vackra smycken. Här finns flera av Stig Lindbergs klassiska mönster, bland annat Berså. Läs mer om smyckena här!  

Text: Åsa Boustedt, hemmets.se och Malin Perlheden

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...