Annons

5 gratisappar för dig som älskar korsord

Älskar du korsord? Har du en smartphone? Bra! Här är 5 gratisappar du inte kommer vilja vara utan!

Mejla
Dela (19)
Pinna

wordfeuds1. Wordfeud
Det är svårt att kringgå Alfapet-kopian Wordfeud som fick mängder av entusiastiska användare att konstruera trixiga ord, gärna med x och z, att bräcka sina vänner och motspelare med när det slog igenom 2011. En hel del blev tvungna att radera appen för att få något annat gjort men fortfarande finns det många användare som behöver sin dagliga dos av Wordfeud, som också har en snarlik motsvarighet i Betapet.

Annons

Wordfeud på App Store (iPhone)

Wordfeud på Google Play (Android)

Cross Boss2. Cross Boss

Cross Boss är ordspelet som förvandlar ett vanlig korsord i miniformat till ett tävlingsspel mellan två personer. Bilder och nycklar låses upp efterhand och spelet, som naturligtvis är vansinnigt beroendeframkallande, kräver även en god portion taktik.

Cross Boss på App Store (iPhone)

Cross Boss på Google Play (Android)

 

 

Ruzzle3. Ruzzle

I Ruzzle (tidigare Rumble) gäller det att hitta så många ord som möjligt från bokstäverna som döljer sig på en spelplan med 4×4 bokstäver. Skaparna av spelet har också producerat en utveckling av Ruzzle-konceptet som heter WordBrain, för den som vill ha en ännu större utmaning.

Ruzzle på App Store (iPhone)
Ruzzle på Google Play (Android)

 

Ordjakten

4. Ordjakten

I Ordjakten gäller det att skapa ett så långt ord i grundform utifrån tre bokstäver. Exempelvis: Utifrån bokstäverna KBK kan du bilda ordet KUBIKMETER. Den första bokstaven måste vara begynnelsebokstav och de följande två måste komma i rätt ordning. Ordlistan innehåller alla ord från SAOL och användaren har 75 sekunder på sig att skapa ett så långt ord som möjligt.

Ordjakten på App Store (iPhone)

Ordjakten på Google Play (Android)

Melodikrysset

5. Melodikrysset

Sist, men inte minst, måste vi naturligtvis tipsa om appen till Melodikrysset. Perfekt om du är på resande fot eller inte har tillgång till en papperstidning med kryssflätan. I appen, som har funnits sedan 2011, går det att lyssna på snabbgenomgången och skicka in för att vara med och tävla även om man inte har möjlighet att lyssna på programmet i realtid.

 

Melodikrysset på App Store (iPhone)

Melodikrysset på Google Play (Android)

Text: Dennis Ernst, allakorsord.se
Bild: Shutterstock och Appstore

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...