Annons

Annons

3 träningsformer som gör dig smart

Motion är bra för hela kroppen, den stärker bland annat ditt hjärta, dina muskler och lungor men även din hjärna mår bra av att du rör på dig. Välj gärna någon av dessa träningsformer om du vill få de små grå i toppform! 


styrketraning

Löpning

Ge dig ut i löparspåret så förbättrar du ditt minne och din inlärningsförmåga! När du springer bildas nya hjärnceller i gyrus dentatus, den del av hjärnan som är viktig för just dessa funktioner.

Yoga

Gör yogaövningar så blir du mer skärpt! En amerikansk studie visade att universitetsstudenter som fick utföra 20 minuters yogaövningar före ett test klarade det snabbare och hade fler rätta svar.

Styrketräning

Du kan föryngra din hjärna och motverka demens om du styrketränar! En kanadensisk studie visar att ett års styrketräning kan göra hjärnan två år yngre! Träningen hade en positiv påverkan på de delar av hjärnan som sköter vår exekutiva förmåga – att vi bland annat kan planera och ta initiativ, och även på det så kallade associativa minnet – att du exempelvis klarar av att para ihop ett ansikte med ett namn.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Text: Ann-Sofie Lindell
Bild: Shutterstock
Källa: Vetenskapens värld, Runners World, med flera.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...