Annons

Annons

3 smarta sätt att få julledigheten att kännas längre

Som bekant infaller julafton i år på en lördag, vilket gör att vi får minimalt med extra lediga dagar. Då är det tur att det finns knep som gör att ledigheten känns längre.


2016 är en så kallad arbetsgivarjul, vilket betyder att både julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen inträffar på redan röda dagar. Men misströsta inte, gör det bästa av situationen istället. Med några enkla knep kan du få julledigheten att kännas längre.

stressfri

1. Prioritera fredag kväll

När arbetsveckan är slut är det lätt att bara vilja kollapsa i soffan, men undvik det om du kan och hitta på saker den 23:e.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Träffa vänner, laga mat med familjen eller gå ut på restaurang. Det behöver inte vara mer komplicerat än så, huvudsaken är att du hittar på något. Att skjuta upp alla aktiviteter till lördagen och julafton får nämligen helgen att kännas kortare.

2. Schemalägg din tid

Det må vara tråkigt, men att schemalägga din ledighet gör att du hinner med mycket mer. Det kan dessutom bidra till att du känner dig mindre stressad, eftersom du har bättre koll på läget.

3. Blanda aktiviteterna

Nöjd dig inte bara med att kolla julfilmer, även om det känns lockande.

Visst kan du avsätta tid för tv-tittande, men kombinera gärna den stillasittande aktiviteten med något som kräver lite mer av dig.

Genom att blanda olika aktiviteter får du mer valuta för din lediga tid.

Text: Mikaela Råberg, elledecoration.se
Bild: Shutterstock
Källa: My domaine

Läs också

5 smarta saker du inte visste att du kunde göra med nagellack

nagellackLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...