Annons

Annons

Lär dig smarta 3-sekundersregeln

Har du också försökt alla möjliga och omöjliga sätt att få den perfekt krämiga gulan och den genomkokta vitan? Här är ett knep som gör det lättare att lyckas!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Så här gör du:

loskokt-agg-puff

1. Lägg ett kylskåpskallt ägg i en liten kastrull.

2. Fyll på vatten så det täcker ägget.

3. Värm upp vattnet på näst högsta värmen på en induktionshäll och på högsta värmen på en vanlig spis, tills det precis börjar koka. Låt det koka i tre sekunder.

Läs också: Därför bör du äta ägg varje dag!

4. Ta av kastrullen från plattan, lägg på ett lock och låt det dra i cirka 7 minuter, eller 10 minuter för en hårdare gula.

Annons
Gilla Allers på Facebook

5. Spola av ägget med kallt vatten. Skala och ät.

Text: Pernilla Elmqvist
Bild: Shutterstock

Missa inte: 7 smarta saker du kan göra med gamla äggkartonger

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...