Annons

Annons

10 säkra sätt att minska kostnaderna

Ont om pengar? Här är 10 enkla sätt att minska kostnaderna!


Att få mer pengar över i plånboken behöver inte vara någon jätteutmaning! Här är 12 enkla och effektiva sätt att få slantarna att räcka lite längre.

Spara pengarna till något roligare! Bild: IBL

Spara pengarna till något roligare! Bild: IBL

1. Se över dina fasta kostnader

Mobilabonnemang, elbolag, försäkringar… Listan över våra fasta utgifter kan oftast göra väldigt lång och här finns mycket pengar att spara genom att se över vad konkurrenterna har att erbjuda!

2. Sänk dina elkostnader

Du kan få en betydligt lägre elräkning bara genom att sänka rumstemperaturen ett par grader. Gör också för vana att duscha istället för att bada och byt ut dina glödlampor mot energisnåla modeller.

3. Gör veckomenyer

Planera veckans måltider och skriv en inköpslista. Då är du mindre benägen att göra impulsköp. Bestäm dig i förväg vad du ska köpa och håll dig till listan. Använd alltid kundkorg, då är det inte lika sannolikt att du plockar på dig extrasaker du egentligen inte behöver.

Annons

Läs också: Veckomeny – 5 snabba och billiga recept

4. Läs annonsbladen

Det är värt tiden att titta igenom veckans erbjudande innan du handlar. Jämför de olika priserna och se också vad de olika butikernas egna produkter kostar. De egna märkena är oftast billigare.

5. Handla online

Ett enkelt sätt att bara köpa det du verkligen behöver är att handla online. Tänk bara på att det ofta tillkommer leveranskostnad.

Fynda i Allers webbutik

6. Satsa på storpack

Det lönar sig i princip alltid att köpa stora förpackningar med exempelvis pasta, toalettpapper och andra produkter som du använder mycket.

7. Håll ett öga på kvittot

Även om dagens moderna system är smarta så kan även datorer göra fel. Håll ett öga på kvittot och säg ifrån om du upptäcker något fel.

8. Handla på torget

Satsa att handla sent på dagen – då kan du ofta pruta eftersom torghandlarna ogärna vill ha frukt och grönsaker med sig hem.

9. Odla egna kryddor

Att köpa färska kryddor är DYRT, men att odla egna är superbilligt! Satsa på härlig basilika, mynta, rosmarin och andra favoriter.

10. Ät efter årstiden

Köp grönsaker som är i säsong just nu – de är oftast betydligt billigare!

Läs också

7 tips för att hålla nere matkostnaderna i januari

spargris

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...