Annons

Annons

Kan man frysa mjölk?

Istärningar, matrester och glass har du så klart koll på – men det finns mycket mer du kan frysa in!


frysen

1. Mjölk. Klarar sig i frysen i högst 3 månader i oöppnad förpackning eller i annan förpackning där det finns extra plats, mjölken expanderar i volym. Låt tina långsamt i kylen.
2. Grädde. Kan frysas in vispad, men måste röras om när den tinas. Visp- och matlagningsgrädde fryser du in i isbitsformar för matlagning. Inte för att vispa eller att ha i kaffet.
RECEPT: Kladdkaka med daimgrädde
3. Smör. Frys in i tättslutande plastpåse och låt tina i kylen över natten. Håller ca 3 månader i frysen om fetthalten är 80 procent.
4. Färska örter.
Hacka och frys in i påsar. Ta fram efter behov.
RECEPT: Baguetter med morot och örter
5. Valnötter. Frys in skalade nötter i tättslutande burk.
RECEPT: Efterrätt med valnötsnougat
6. Brie (och andra ostar). Packa in i aluminiumfolie och plastpåse. Låt tina långsamt. Herrgårdsost går bra att frysa in Gryniga ostar, som svecia och prästost, blir lite smuliga.
RECEPT: Varm baguette med brie
7. Keso. Frys in snabbt som den är och låt tina långsamt. Bli lite torrare när den tinas.
8. Pesto. Frys in som den är.
RECEPT: Nässelpesto
9. Vin. Har du kvar i flaskan? Fyll isbitsformar, frys in och ta fram till matlagningen.
10. Ägg. Knäck och dela äggen. Rör om gula och vita var för sig och frys in i isbitsformar till baket.

Text: Pernilla Elmquist
Bild: Shutterstock
Källa:
www.kokaihop.se

Annons



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...