Annons

10 galet dyra saker som rika personer har köpt

En del rika personer får riktigt excentriska idéer. Vad sägs om spökdetektorer, hundkojor med extra allt och flygbiljetter i första klass – för en hatt! Vi har listat några av de tokigaste idéerna genom tiderna!

Mejla
Dela (2)
Pinna

Annons från Vera&John

cafe_paris_diddy_gaga_PUFF 

1. Dyrare än hela Hemnet

Indiens rikaste man har stått för världens dyraste bostadsköp. Prissumman? Runt 9 miljarder kronor. Lyxbostaden innehåller bland annat 9 hissar, en teater med 50 sittplatser, två våningar nöjesyta, och tre (!) helikopterplattor. 

Annons

2. Dyr duva

I Asien är det oerhört hett att tävla med duvor. En kinesisk köpare betalade cirka 2,2 miljoner svenska kronor för en tävlingsduva. Förvisso med mycket bra stamtavla, men ändå en duva…

Gilla Allers på Facebook

Lady Gaga

3. Spökletande Gaga

Artisten Lady Gaga är tydligen livrädd för spöken och övernaturliga varelser. Hon har till exempel spenderat runt 360 000 kr på en spökdetektor. 

4. Flygbiljett för Bonos hatt

Artisten Bono är mycket rädd om sin hatt. Och om Bono är i Italien så vill han att hans hatt också ska vara det. Han betalade därför cirka 15 500 kronor för en flygbiljett (i första klass!) och flög över sin hatt från London till Italien.

Någon som känner för att informera Bono om att det nog finns hattar i Italien också..?

5. Upp i rymden

Kanadensaren Guy Laliberté, som grundade cirkusgruppen Cirque du Soleil betalade cirka 380 miljoner dollar för att få tillbringa 12 dagar i rymden. Tydligen hade han ofta en clownnäsa på sig och drog skämt för de andra astronauterna.

P Diddy

6. Make it snow!

Partyfixaren Bronson van Wyck höll i en av rapparen P Diddys födelsedagsfester. Festen skulle börja 21.30. Vid 20.00 kom P Diddy och ville kolla på förberedelserna, han sa då även ”Det som verkligen skulle förhöja min födelsedag vore om det snöade…”.

Bronson lyckades på något sätt hitta en man i New Jersey som hade en snömaskin i en rekvisitagarderob till en teater. När P Diddy kom till festen, fashionabelt sent vid 23.00 och går in på dansgolvet började det snöa. Hans ansiktsuttryck var tydligen obetalbart.

7. Hyfsat hög prislapp för en klocka

År 1999 betalade en köpare runt 900 miljoner kronor för en klocka designad av Patek Phillippe, ett verk som tog 8 år att bli färdigt.

 Paris Hilton

8. Hundhus deluxe

Amerikanska tv-kändisen Paris Hilton spenderade cirka 3 miljoner kronor på att skapa en mini-version av sitt lyxhus till sina hundar. Huset hade bland annat kristallkronor, platt-tv, och luftkonditionering. 

9. Egen vattenpark

John Kutey vann runt 200 miljoner kronor. Två av dem donerade han till byggnationen av en vattenpark i Green Island, New York. Syftet var att hedra hans föräldrar. 

10. Vitt guld

Tryffel kallas ibland för vitt guld. Den ryska miljardären Vladimir Potanin köpte en två kilos vit tryffel för cirka 860 000 kronor av amerikanska restaurangägaren Nello Balan.10

Lockad att bli en av dessa excentriker?

Vera&John – Ett Roligare Online Casino!

Annons från Vera&John

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...