Annons

Annons

10 enkla sätt att bli SMARTARE när du slappar

Du vet redan hur viktigt det är att träna kroppen, men det är minst lika viktigt att regelbundet träna de små gå. Det snabbaste sättet att göra det är att börja lära dig något, men det kan kännas motigt i en vardag full av måsten och göromål.


 soffa

Vi har goda nyheter till dig! Det finns nämligen mängder av saker du kan göra för att träna hjärnkontoret – samtidigt som du slappar! Här listar vi 10 saker du kan göra från soffan!

Slappa dig smart – 10 tips

Läs en bok
Att läsa böcker är inte bara bra för ditt ordförråd – du förbättrar samtidigt din fantasi när du läser. Rota igenom högen med gamla pocket-böcker och parkera dig i soffan – succén är ett faktum!

Annons
Gilla Allers på Facebook

Spela tv-spel
Jo, du läste rätt och denna information är kanske något du vill hålla lite tyst om, framför allt om du är omgiven av barn och barnbarn som gärna sitter klistrade vid skärmen. MEN, att spela tv-spel förbättrar faktiskt både taktil förmåga och strategiskt tänkande.

smoothiepuff

Börja en ny frukostvana!
Att bryta vanor och äta nyttigt gör dig smartare! Slå två flugor i en smäll och starta dagen på nytt sätt. Bara fantasin sätter gränserna för allt du kan ta dig för. Gör en smoothie, drick ett glas vatten eller satsa bara på att äta lite nyttigare, så kan du se fram emot betydligt mer skarptänkta dagar utan att du i princip behövt göra något!

Recept: Jordgubbssmoothie med melon

Se filmer på originalspråk
Franska, tyska, ryska eller varför inte kinesiska? Utmana hjärnan med att se filmer på främmande språk och ge din hjärna ett riktigt ordbad. Och jo, självklart är det okej att du ser dem med text…


Börja dricka grönt te
Grönt te förbättrar koncentrationsförmågan och SÅ jobbigt är det ju inte att tillaga heller…

somna-pa-soffan

Ta en tupplur
Detta kan vara vår favorit på listan! Att ta en eftermiddagslur förbättrar både koncentration och fokus. Bättre ursäkt för att ALLTID hamna på soffan efter fikapausen har du aldrig haft!

Umgås med beresta människor
Beresta personer har ofta många spännande historier att bjuda på och du vidgar dina vyer utan att lämna hemmets lugna vrå. Allt du behöver göra är att att lyssna!

Diskutera med smarta personer!
Utmana dig själv och ge dig i kast med en diskussion med någon som är smartare än vad du själv är (även om de förstås är svåra att hitta). Du övar upp din argumentationsförmåga och det enda du behöver röra på är käkarna när du pratar med din kamrat.

promeneramera

Gå en promenad
Ok, i det här tipset behöver du faktiskt lämna soffan och snöra på dig ett par skor, men du behöver inte gå speciellt snabbt. Den friska luften gör susen för hjärnan och du blir mer klartänkt med minimal insats!

Börja skriva dagbok
Öka din kreativitet genom att skriva ner dina idéer i dagboksform. En penna och en anteckningsbok är allt du behöver, och det är ok att föra anteckningar från soffan!

Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

14 saker bara vi med riktigt stora bröst förstår

stora bröstLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...