Annons

10 anledningar att älska februari!

Visst är det ännu en bit kvar till vår, men deppa inte! Det faktiskt många anledningar till uppskatta februari!

Mejla
Dela (31)
Pinna

1. Äntligen pengar över! Det kanske allra bästa med februari är att snålmånaden januari är slut! Dessutom är det en kort månad – pengarna måste inte räcka lika många dagar som annars!
LÄS OCKSÅ: 10 saker du inte visste du kunde frysa

Annons

spargris

 

2. Melodifestivalen! Hela Sveriges fest har nu dragit i gång och runt om i landet bänkar vi oss framför tv-rutan varje lördagskväll. Vem vill missa Mello!? Glitter och konfetti och trallvänliga låtar – i februari är det party på bästa sändningstid!
QUIZ: Minns du låttexterna från förr?

Gilla Allers på Facebook

melodifestival

3. Alla hjärtans dag! Månaden med årets mest hjärtliga dag gör februari till en vinnare!
RECEPT: Baka kärleksmums

 

 

karlek

4. Tulpanfrossa!! Vissa smygstartar redan efter nyår men denna månad är ändå den verkliga högtiden för tulpaner! Dessa lökväxter förknippas ju främst med Holland, men visste du att vi svenskar är de som köper flest tulpaner i världen? Inte konstigt– dessa färgklickar ger en föraning om den vår som snart nalkas!
TIPS: 5 tips för ännu finare tulpaner

duka-med-tulpaner

5. På tal om våren… I februari känner man att det går på rätt håll! Dagarna blir ljusare och längre och vintermörkret skingras allt mer. Varde ljus!
LÄS OCKSÅ: Allers naturbloggare Peter har spanat vårtecken

vinterljus

6. På sina håll kan man även skymta vårtecken! Snödroppar eller kanske till och med vintergäck som blygt kikar fram intill en skyddande husvägg…
LÄS OCKSÅ: Vintermys i trädgården

blommor

7. Man måste älska en månad som ägnar en egen dag åt en sådan godsak som semlan! Fem miljoner semlor äter vi svenskar – bara på fettisdagen! Det är ett bakverk med lång historia, som omnämns redan i Gustav Vasas bibel från 1541…
LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta (ännu) fler semlor

semlor

8. Sportlovet! Eller vårvinterlovet som vissa hellre kallar det. Efter att ha kämpat på i skolan dessa mörka veckor efter jullovet kommer denna lediga vecka som en hägring för både elever och deras föräldrar!
LÄS OCKSÅ: Vi går i skolan hemma

sportlov

9. Bokrean startar i slutet av februari och trots att bokmalar i dag kan fynda på nätsidor året om så är det något visst att invänta detta datum (den 24:e i år) för att besöka en fysisk bokhandel och trängas och fynda! Det är ju också en tradition med anor – bokrean har funnits sedan 1920-talet!
LÄS OCKSÅ: Målarböcker är bra för hälsan

bokrea

10. I år är det ju dessutom skottår vilket ger oss en extra dag i februari och en chans för dig som är kvinna att gå ner på knä och fria! Det kan du ju visserligen göra när du vill på året, men ska du följa traditionen är det den 29:e du ska slå till!
LÄS OCKSÅ: Rädda äktenskapet med fyra S

ringar

Text: Ann-Sofie Lindell
Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...