Annons

Annons

Yoghurtglass med persika, lime och mynta

Bra hälsoval. Recept på yoghurtglass med persika, lime och mynta


Yoghurtglass med persika, lime och mynta

Yoghurtglass med persika, lime och mynta – recept

• 6 pers • 10 min 
+ 2–3 timmar i frysen
• 310 kcal/portion

1 kg grekisk yoghurt, 
10 %
3 msk flytande honung
2 krm vaniljpulver
500 g persikor, nektariner eller aprikoser

Annons

Tillbehör
4 persikor, nektariner eller aprikoser
1 lime
2 kvistar mynta

Dessutom behövs
plastfolie
avlång form, 1 1/2 liter

1. Kärna ur frukten till glassen och mixa till en puré i en matberedare eller med en stavmixer.
2. Vispa ihop yoghurt, flytande honung och vaniljpulver för hand. Häll i en avlång 11/2-litersform och varva med fruktpurén, blanda ihop lite slarvigt i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen i minst 2–3 timmar. Ta fram ca 30 minuter före servering.
3. Skiva 4 persikor, nektariner eller aprikoser och blanda med saft och skal av 1 lime och hackad mynta. Servera frukten till yoghurtglassen.

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Fler recept i vår serie Bra hälsoval!:

Somrig paj med vaniljkvarg och färska bär

Cheesecake i glas med nötter och melon

Kycklingbiff med bladpersilja

Grillade aubergineknyten med krämig fyllning

Rostad färskpotatis med krasse och citrondressing

Grillad sallad med vaxbönor och kapris

Squashsallad med sockerärter, parmesan och chiliolja

Smakrikt fiskpaket med fänkål

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...