Annons

Annons

Yoghurtbröd med frukt och nötter

Här får du receptet på ett lättbakat bröd som inte ens behöver jäsa! Ta i de frön, nötter och den torkad frukt du gillar bäst.


yoghurtbrod

RECEPT: Glutenfritt morotsbröd

• 1 bröd • 1 tim 30 min

1 dl torkade aprikoser, 150 g
1 dl torkade fikon, 150 g
1 dl hasselnötter, 100 g
2 dl vetekross
2 dl havregryn
2 dl pumpafrön
5 dl rågmjöl
1 tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
3 tsk brödkryddor
5 dl naturell yoghurt
1 ½ dl rårörda lingon

TESTA OCKSÅ: Ljuvlig citron- och blåbärskaka

1. Sätt ugnen på 200 varmluft.
2. Dela aprikoser och fikon i mindre bitar. Hacka nötterna. Blanda ihop med allt torrt.
3. Rör ihop yoghurt och lingon. Blanda sedan väl med det torra. Det ska vara en kladdig deg.
4. Häll upp i en bakpappersklädd avlång brödform, ca 2 liter. Baka i mitten av ugnen i 45–50 minuter.
5. Stjälp upp brödet och låt svalna. Håller ca 5 dagar i rumstemperatur. Går utmärkt att frysa!

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…