Annons

Annons

Wow, amerikansk kladdkaka!

Den här kladdkakan har verkligen extra allt, i äkta amerikansk stil! Choklad, kola, marshmallows och nötter – mycket av allt.


missisippi-mud-pie

Missisippi mud pie

● 1 paj, ca 12 bitar

200 g mjukt smör
5 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
3 dl grovhackad mandel

Topping

1 dl minimarshmallows
1 dl kolassås, färdigköpt eller hemlagad, se nedan

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 centimeter i diameter.
2. Mixa smör och socker krämigt i matberedare. Tillsätt ett ägg i taget medan maskinen kör. Sikta i mjöl, kakao, salt och bakpulver. Mixa så kort tid som möjligt till en jämn smet. Mixa in mandeln. Fyll formen med smeten och grädda kakan i 45–50 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten.
3. Ta ut kakan och tryck direkt ner marshmallows i kakan. Låt kakan kallna.
4. Lossa den ur formen och ringla kolasås över. Servera direkt.
5. Kakan kan förberedas 1–2 dagar i förväg och förvaras i kylen. Vänta då med kolasåsen till strax före serveringen.

Kolasås

● ca 1 dl

Vispa ihop 3 dl strösocker, 3 dl sirap och 3 dl vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelhög värme i ca 5 minuter eller tills såsen tjocknat något. Servera den varm eller något avsvalnad till glass, paj eller inlagd frukt.

Av Mette Ankarloo  Bild: Ralph Månsson

Fler smarriga kladdkakor!

Kladdkaka med apelsin- och chokladkräm

Söt och syrlig kladdkaka med lemon curd 

Kladdkaka med chokladkrisp


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/