Annons

Annons

Vinbärsrutor med kolasmul

Dignar vinbärsbuskarna med tunga klasar? Ta vara på bären och baka denna härliga kaka!


Vinbärsrutor med kolasmul

 

 

VINBÄRSRUTOR MED KOLASMUL

●1 kaka, ca 20 bitar

200 g smör eller margarin
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
3 dl repade röda vinbär

Topping

75 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljust muscovadoråsocker

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Klä en liten långpanna, ca 20×30 cm, med bakpapper eller smörj och mjöla formen.

2. Topping: Hacka eller nyp samman ingredienserna till en smulig massa. Lägg kylskåpskallt medan kaksmeten görs i ordning.

3. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

4. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Tillsätt sist mjölken och rör varsamt samman till en slät smet.

5. Bre ut smeten jämnt i formen och strö över de repade vinbären. Strö sist över den kylda toppingen.

6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Skär upp i rutor då den kallnat.

Recept: Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/