Annons

Annons

Vinbärspaj

Mandelmassa ger fin brytning mot bären i den här pajen, som blir extra god med lite glass eller grädde till.


vinbärspaj recept

Läckert recept på en jättegod vinbärspaj!

• ca 8 pers

Mördeg
100 g rumsvarmt smör eller margarin
3 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
50 g mandelmassa

Fyllning
4 dl repade röda vinbär
¾ dl syltsocker

Servering
grädde eller vaniljglass

1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen utom mandelmassan. Riv mandelmassan och blanda med 1/5 av degen. Låt båda degarna ligga kylskåpskallt i ca 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Tryck ut den större degen i en pajform, ca 21 cm i diameter. Blanda de repade vinbären med syltsockret och strö ut i formen.
4. Rulla ut den mindre degen i smala strängar och lägg i ett rutmönster över bären. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
5. Servera gärna lite lättvispad grädde eller vaniljglass till pajen.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…