Annons

Annons

Marmelad på röda vinbär

Marmelad på trädgårdens bär kan bli ett sommarminne att spara till hösten. Eller så kan den ätas och njutas direkt förstås!


vinbär marmelad recept

Sommarens smaker på burk! Följ receptet och njut av hemmagjord marmelad med vinbär hela året!

• ca 7 dl

4 dl repade röda vinbär
2 persikor
½ dl färskpressad apelsinsaft
5 dl syltsocker

1. Dela och kärna ur persikorna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem tillsammans med vinbären i en kastrull.

Annons

Häll över apelsinsaften och strö över syltsockret.

2. Värm upp marmeladen under omrörning och låt den därefter koka utan lock i ca 5 minuter.

3. Dra kastrullen från värmen och skumma marmeladen väl. Häll upp på varma och väl rengjorda burkar. Förslut väl och förvara mörkt och kallt.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/