Annons

Annons

Viltfärsjärpar med lingon och potatismos

Husmansklassiker att längta efter; underbart goda viltfärsjärpar, serverade med lingon och potatismos!


viltfärsjärpar med potatismos och lingon recept

● 4 pers ● 40 min

300 g viltfärs
200 g blandfärs
1 dl rårörda lingon
1 dl ströbröd
1 dl crème fraiche
1 gul lök
salt och peppar
1 pkt bacon, ca 140 g
3 dl viltbuljong
1 dl grädde

Potatismos
700 g mjölig potatis
2 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
1 vitlöksklyfta
50 g smör
vitpeppar

Annons

Servering
färsk timjan
lingon
skivad saltgurka
sallad

1. Sätt ugnen på 250°.

2. Blanda all färs med lingon, ströbröd och crème fraiche. Riv löken fint och rör ner den. Smaka av med

salt och peppar. Forma till järpar och vira bacon runt dem. Stek järparna gyllenbruna runtom i en stekpanna, stekfett behövs inte.

Efterstek i ugnen i ca 10 minuter.

3. Ta upp järparna och koka ur pannan med viltbuljong och grädde. Låt koka tills såsen tjocknar något. Salta och peppra.

4. Potatismos: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll gräddmjölken i en kastrull, pressa i vitlöken och koka upp. Mosa potatisen med gräddmjölken och smöret. Vispa fluffigt med en ballongvisp och smaka av med salt och malen vitpeppar.

5. Garnera järparna med färsk timjan och servera med moset, såsen, lingon, saltgurka och sallad.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/