Annons

Annons

Mustig vildsvinsgryta

Laga en mustig och värmande köttgryta till middag! Den här vildsvinsgrytan får härlig smak av rödvin, vitlök och timjan.


Vildsvinsgryta med rodvin recept

Enkelt recept på en härligt mustig vildsvinsgryta med rödvin!

TESTA OCKSÅ: Enkel fiskgryta med oliver och tomater

Vildsvinsgryta med rödvin – recept

Gör en läcker och värmande köttgryta till middag! Här får du ett enkelt recept på en mustig vildsvinsgryta med smak av rödvin, lagerblad, vitlök, aprikos och tomat. Samt toppad med nötter!

Annons

• 4 pers • 1 tim 30 min

RECEPT: Mustig kycklinggryta med sidfläsk

700 g grytbitar av vildsvin eller gris
salt och peppar
smör till stekning
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
2 lagerblad
4 enbär
½ tsk torkad timjan
5 dl kalvbuljong
½ flaska rött vin
2 msk tomatpuré

Gilla Allers på Facebook

TESTA OCKSÅ: Vegetarisk gryta med linser och kokosmjölk

Servering
1 dl rostade cashewnötter
5–6 cm purjolök
8 aprikoser
eventuellt några kvistar färsk timjan

1. Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp smöret i en gryta och stek det gyllenbrunt runt om. Skala och skiva lök och vitlök och lägg i tillsammans med lagerblad, enbär och timjan. Låt fräsa någon minut.
2. Häll på buljong, rött vin och tomatpuré. Låt grytan koka tills köttet är mört, ca 1 timme. Provsmaka om köttet är klart. Smaka av grytan med salt och peppar.
3. Blanda nötter med tunt skivad purjolök, aprikoser i mindre bitar och eventuellt lite färsk timjan. Strö över grytan.
4. Servera med ugnsbakad klyftpotatis eller med ett gott mos.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...