Annons

Annons

Vi lunkar mot vardag igen…


KöttfräsgrytaL

 

Köttfärsgryta med heta korvar

● 4 pers ● 35 min

2 kryddiga korvar, t ex chorizo
400 g oxfärs
rapsolja till stekning
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
10 brysselkål, ca 200 g
150 g färska champinjoner
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
3 dl kalvbuljong
2 dl grädde
ev ca 1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1/2 dl hackad persilja

Tillbehör

potatismos
1. Skär korven i skivor.

2. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Lägg i korven och lite större bitar av färsen och stek tills de får lite färg. Vänd varsamt så att färsbitarna inte smulas sönder.

3. Skala löken och skär i bitar. Skiva vitlöken.

4. Lägg ner brysselkål, svamp, lök och vitlök i grytan. Låt fräsa med i några minuter.

5. Tillsätt vin, tomatpuré, buljong och grädde. Låt koka i ca 10 minuter. Red eventuellt med lite majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

6. Strö på hackad persilja och servera grytan rykande het med ett gott potatismos till.

Recept: Jan-Erik Hagbohm

Bild: Ralph Månsson 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…