Annons

Annons

Apelsinknutar med choklad och glasyr

Finns det något godare än vetebröd till kaffet? Testa dessa ljuvliga chokladfyllda bullar med apelsin och glasyr på toppen. De kan bli din nya favoritbullar.


vetebullar-med-apelsin-och-choklad-recept

Dessa vetebullar med apelsin och choklad är ljuvligt goda.

Recept: Underbara vaniljflätor

Vetebullar med apelsin och choklad – recept

Apelsin och choklad är oemotståndlig god kombination. Dessa lättbakade bullar har apelsin i degen, chokladfyllning och glasyr på toppen. Klassiskt vetebröd som är gott att bjuda på till kaffet.

Annons

Recept: Wienerlängd med apelsin

ca 16 st

25 g jäst för söta degar
2 dl mjölk
finrivet skal av ½ apelsin
½ dl färskpressad apelsinsaft
50 g rumsvarmt smör eller margarin
1 äggula
3 msk socker
¼ tsk salt
6–6 ½ dl vetemjöl

Recept: Rulltårta med kräm på vit choklad

fyllning
2 msk vispgrädde
50 g mörk choklad
2 msk smör eller margarin
1 äggvita
1 msk kakao
2 msk rörsocker
2 msk vetemjöl
finrivet skal av ½ apelsin

pensling
1 ägg

servering
1 dl florsocker
2 tsk färskpressad apelsinsaft
1 tsk finrivet apelsinskal
eventuellt nålfina apelsinskalsstrimlor

Recept: Toscarutor med mandelglasyr

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt fingervarm mjölk, finrivet apelsinskal och -saft. Rör om tills jästen är upplöst.
2. Klicka ner matfettet och tillsätt äggula, socker och salt. Tillsätt vetemjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt degen vila i ca 30 minuter.
3. Fyllning: Ge grädden ett uppkok och dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen, som bryts i mindre bitar, och matfettet. Rör om tills allt har smält.
4. Tillsätt resterande ingredienser i chokladsåsen och rör den slät. Låt stå kylskåpskallt en kort stund att stelna till bredbar konsistens.
5. Sätt ugnen på 225º. Arbeta samman degen lätt. Kavla ut den ca 25×60 centimeter stor. Bre ut fyllningen över 2/3 av degen. Vik degen i ett treslag med början från sidan utan fyllning.
6. Sporra degplattan i remsor som tvinnas till knutar. Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter. Pensla dem med lätt uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
7. Servering: Blanda samman florsocker och färskpressad apelsinsaft till en slät glasyr. Smaksätt med finrivet apelsinskal och ringla glasyren över bullarna. Garnera eventuellt med några nålfina apelsinskalsstrimlor.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/