Annons

Annons

Lyxig lasagne med grön sparris och ost

Pasta med sparris och parmesan är ljuvlig gott. Testa vår lasagne med grön sparris, parmesan, ricotta och mozzarella.


vegetarisk lasagne med sparris recept

Vegetarisk lasagne med sparris är en ljuvlig god rätt.

Testa också: Grön pasta med rostade nötter

Vegetarisk lasagne med sparris – recept

Här är bra recept på vårens godaste primör: grön sparris. Denna vegetariska lasagne med sparris blir extra god och krämig med tre sorters ost: parmesan, ricotta och mozzarella. Toppa med stekt finskuren sparris, spenat och hackad mandel. Ett tips på god mat till helgen. Receptet räcker till 4 personer.

Annons

Testa också: Bruschetta med sparris och tomatsalsa

• 4 pers • 50 min

12 lasagneplattor
1 msk olja till formen
500 g sparris
2 mozzarellaostar à 125 g
salt och peppar

Ostblandning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
100 g spenat
250 g ricottaost
2 dl riven parmesanost
1 dl vispgrädde

Servering
1 msk olja
50 g spenat
½ dl hackad sötmandel
sallad

Testa också: Pastarullar med svamp och spenat

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ostblandning: Skala löken och vitlöken och skiva tunt. Fräs i het panna med olja tills löken mjuknar. Tillsätt spenat och fräs ett par minuter till. Låt svalna något. Rör ner ricotta, parmesan och grädde.
3. Tvätta och skala sparrisen, skär bort den nedre delen. Spara fem sparrisar till servering, dela de andra på mitten och en gång på längden. Skiva mozzarellan tunt.
4. Varva lasagneplattor, ostblandningen, sparris, mozzarella och salt och peppar i en smord ugnssäker form. Avsluta med mozzarella.
5. Grädda i mitten av ugnen i 30–35 minuter.
6. Skiva de sparade sparrisarna tunt. Fräs i en het stekpanna med olja och spenat i ett par minuter, tillsätt hackad sötmandel. Salta och peppra efter smak. Garnera lasagnen med den varma toppingen och servera gärna tillsammans med en sallad.

Av Maja Rehwin  

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...