Annons

Annons

Vegetarisk gratäng med mozzarella

En läcker vegetarisk gratäng som får härlig krämighet av mozzarella!


vegetarisk gratäng med mozzarella recept

4 pers 45 min

1 aubergine
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
4 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
4 rödbetor
olivolja till stekning
3 färska gula lökar
1 grillad paprika
300 g sparrisbroccoli eller vanlig
ca 15 små tomater
salt och peppar
1 kula mozzarella, 125 g

Garnering
hackad persilja

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Dela auberginen i skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg ut dem på arbetsbänken och strö lite salt över. Torka av vätskan med hushållspapper efter ca 20 minuter.

3. Koka de krossade tomaterna i en kastrull tillsammans med tomatpuré, pressad vitlök och buljongtärning i ca 15 minuter.

4. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Skala dem och skär dem i bitar.

5. Stek aubergineskivorna i olivolja i en stekpanna på båda sidor tills de får en fin färg. Skär löken i klyftor och dela den grillade paprikan i bitar.

6. Häll tomatsåsen i en eldfast form och varva rödbetorna, aubergineskivorna, broccoli, löken, den grillade paprikan och tomater ovanpå. Salta och peppra. Riv mozzarellan grovt och strö över gratängen. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.

7. Strö lite persilja över gratängen vid servering.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…