Annons

Annons

Vegetarisk gratäng med getost och sparris


Annons

Bästa bjudmaten

 

 

 

 

 

 

Potatis- och sparrisgratäng med getost och rostad mandel

● 4 pers ● 30 min

600 g potatis av fast sort

olivolja till stekning

4 vitlöksklyftor

salt och peppar

2 dl grädde

1 knippa sparris

1/2 dl skållad, skalad mandel

125 g getost

2 msk flytande honung

 

1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen, skiva den tunt och stek i olivolja tills den mjuknar och får lite färg på kanterna.

2.  Skiva vitlöken och blanda ner i potatisen mot slutet. Krydda med salt och peppar och lägg över i en eldfast form. Häll grädden över potatisen.

3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll bort vattnet och lägg sparrisen ovanpå potatisen.

4. Skiva mandeln och rosta den sedan lite lätt i torr stekpanna.

5. Skär getosten i skivor och fördela ovanpå sparrisen. Ringla sist över honung och strö över mandeln. Gratinera i ca 15 minuter.

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…