Annons

Annons

Lyxig och läcker vegetarisk pastagratäng

Hela middagen i en form! I det här enkla receptet bjuder vi på ostfylld pasta i läcker kombination med aubergine och färs.


vegetarisk-gratang-med-aubergine-och-quorn-recept

Veckans godaste pastagratäng är vegetarisk med både aubergine och quorn i fyllningen.

Vegetarisk gratäng med aubergine och quorn – recept

Lyxigt gott recept på vegetarisk gratäng med aubergine och quorn och ostfylld pasta.

• 4 pers • 1 tim och 15 min

300 g quornfärs
rapsolja till stekning
1 gul lök
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk torkad oregano
1 stor aubergine
ca 12 stora pastasnäckor, t ex lumaconi
125 g mascarpone
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
ca 1 dl olivolja till stekning
1 kula mozzarella, 125 g

Annons

Servering
hackad persilja
sallad

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Fräs quornfärsen i rapsolja i en stekpanna tills den fått en fin färg. Skala och finhacka löken, tillsätt och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och oregano. Rör om och låt såsen småputtra i ca 10 minuter.
3. Skär auberginen i skivor. Lägg skivorna på en skärbräda, strö över lite salt och låt vila tills det bildas vattendroppar på skivorna.
4. Koka pastasnäckorna nästan färdiga i lättsaltat vatten. Spola dem kalla.
5. Blanda mascarpone med riven parmesan. Krydda med salt och peppar. Fyll pastasnäckorna med ostblandningen, gärna med hjälp av en spritspåse.
6. Klappa aubergineskivorna torra med hushållspapper och stek dem gyllenbruna på båda sidor i olivolja i en stekpanna.
7. Häll tomat- och färsblandningen i en eldfast form och varva aubergineskivor och pastasnäckorna ovanpå. Strö över riven mozzarella och tillaga i ugnen i ca 40 minuter. Servera gratängen rykande varm och garnera gärna med lite persilja och ha en sallad till.

Av: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/